Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi İsmail Kartal'ı sevindiren gelişmeler

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:
Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi İsmail Kartal'ı sevindiren gelişmeler

Spor Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

Süper Lig'de liderliği geri alan Fenerbahçe yüzünü 15. haftada Beşiktaş'la deplasmanda oynayacağı maça döndü. Başta Fred ve Djiku olmak üzere teknik direktör İsmail Kartal'a iyi haberler peş peşe geldi.

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında konuk ettiği Sivasspor’u 4-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren goller Szymanski, İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko’dan (2) geldi.

Ligde üst üste 2. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 37’ye yükseltti ve averajla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Bu sezon hücumdaki verimliliğine devam eden Kanarya, 14 haftada gol sayısını 37 yaptı.

Sarı-lacivertliler, 15. haftada 9 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. 

GÖZLER BEŞİKTAŞ DERBİSİNE ÇEVRİLDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sivasspor maçı öncesi oyuncuların enerjilerinin yüksek olduğunu aktarırken, Beşiktaş derbisine en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi.

Kartal, “Djiku, takım antrenmanlarına başladı gün gün gidiyoruz. Tarih veremiyoruz. Takım antrenmanları dışında test antrenmanları var ona göre değerlendirme yapacağız. Derbi maçların favorisi yoktur. O günkü ortamda fizik, mental, taktik olarak hangi takımın iyi olduğu ortaya çıkar. Biz de oyuncularımızla bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

NORDSJAELLAND FACİASINI UNUTTURMANIN TEK YOLU

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde farklı mağlup oldukları Nordsjaelland karşılaşması sonrası oyuncuları Sivasspor maçına nasıl hazırladıkları ile ilgili soruya İsmail Kartal,

“Fenerbahçe büyük camia böyle bir mağlubiyet bize yakışmadığını oyuncularıma söyledim. Böyle bir maçı tek unutturmanın yolu vardır; Sivasspor maçına çıkacağız, iyi futbol oynayacağız ve seriye devam etmemiz gerektiğini anlattım. Oyuncularım da cuma gününden bu güne kadar enerjileri çok yüksekti. Güzel bir galibiyet oldu. O yüzden bu durumu atlattık” yanıtını verdi.

FRED YORUMU

Sakatlığını atlatarak uzun süre sonra 11’de başlayan Fred ile ilgili Kartal şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bütün oyuncular bizim için çok değerli. Fred de çok iyi bir oyuncu. Fred’in yokluğunu hissettik. 3’lü bir toplantı yaptık, doktorumuzla. Seninle ilgili ne düşündüğümü biliyorsun dedim. O da ‘oynamak istiyorum’ dedi. Kendinde bunu hissediyormusun dedim. Karar senin hoca dedi. Ben de seni 11’de düşünüyorum dedim. 3-1 öne geçince, çıkarttık. Güzel bir özgüven oldu. Onu da kazandığımız için çok mutluyum.”

İsmail Kartal, Sivasspor maçında İsmail Yüksek’in yedek başlamasıyla ilgili kararın tamamen kendi tercihi olduğunu söyledi.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi İsmail Kartal'ı sevindiren gelişmeler

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...