Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesi moral arıyor

/ Kaynak: AA
Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesi moral arıyor

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş, yarın yapacakları Torku Konyaspor maçını kazanarak, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisine moralli çıkmak istiyor.

Beşiktaş'ta 4 futbolcu, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecekBeşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında yarın yapacağı Torku Konyaspor maçını kazanarak, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisine moralli çıkmak istiyor.Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasındaki karşılaşma yarın saat 20.00'de Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılacak. Beşiktaş'ın cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların izleyebileceği karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya'nın yardımcılıklarını Serdar Diyadin ve Bahtiyar Birinci yapacak.Ligde oynadığı 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 21 puan toplayan ve beşinci sırada bulunan Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında galip gelmesi durumunda 24 puanla üçüncü sıraya yerleşecek. Torku Konyaspor ise 11 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 6 da yenilgi alıp, 13 puan topladı. Beşiktaş'ta Muhammed Demirci dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Takımla birlikte dün antrenmanlara başlayan Manuel Fernandes'le ilgili kararı teknik direktör Slaven Bilic verecek.Bu arada Kayserispor maçında kırmızı kart gören Ramon Motta, Torku Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Bilic'in, Motta'nın yokluğunda savunmanın solunda Atiba Hutchinson'a görev vermesi bekleniyor.
4 FUTBOLCU CEZA
Siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.
Üçer sarı kartları olan Manuel Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm ve Veli Kavlak, Torku Konyaspor ile oynanacak mücadelede kart gördükleri takdirde derbide cezalı duruma düşecek.
84 GÜNDÜR EVİNDE KAZANANMIYOR
Bu sezon iç saha maçlarında istikrarsız bir görüntü çizen Beşiktaş, 84 gündür evindeki maçları kazanamıyor.
Ligde son 3 iç saha maçından galibiyet alamayan siyah-beyazlılar, bu süreçte Galatasaray'a 3-0 mağlup olup, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında ise sahadan golsüz beraberliklerle ayrıldı. "Kara Kartallar", evindeki son galibiyeti 1 Eylül'de 2-0'lık sonuçla Gaziantepspor karşısında elde etti.
İç sahada bugüne dek 5 karşılaşma yapan Beşiktaş, bunların 2'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, birini ise yitirdi.
Siyah-beyazlılar, olaylı Galatasaray derbisinin ardından cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuklar önünde oynadığı Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında 0-0 berabere kaldı.
Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı iç saha maçları ve sonuçları şöyle:
1. hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 2-0
3. hafta: Beşiktaş-Gaziantepspor: 2-0
5. hafta: Beşiktaş-Galatasaray: 0-3
8. hafta: Beşiktaş-Çaykur Rizespor: 0-0
10. hafta: Beşiktaş-Kardemir Karabükspor: 0-0.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...