Beşiktaş, Çin'deki özel maçta Schalke 04'e mağlup oldu

Düzenleyen:
Beşiktaş, Çin'deki özel maçta Schalke 04'e mağlup oldu

SPOR Haberleri

3-0 geriye düşen Kartal, bir topu direkten dönen Cenk Tosun’la iki gol buldu ama yenilgiyi önleyemedi. Savunma SOS verdi.

Kara Kartal, iki ülke ilişkilerini geliştirmek ve kulübü daha geniş bir yelpazeye açmak adına gittiği Çin’de Schalke 04 ile özel maç yaptı. Zhuhai Sports Center’da Bundesliga ekibiyle yapılan maça siyah-beyazlılar, Tolga, Beck, Mitrovic, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan, Babel, Tolgay Arslan, Caner, Cenk 11’i ile başladı. Dengeli ve zaman zaman Beşiktaş’ın üstünlük kurduğu maçta öne çıkan Tolgay’dı. Lider özelliği ön plandaydı. Ancak Mitrovic’te aksama vardı. Defansın arkasına atılan bir top tehlike oluşturdu ve Harit 44’te golünü kaydetti: 0-1. İkinci yarıda önce kaleci değişimi oldu Fabri sahadaydı. 

Savunmasızlar!

Schalke’nin daha baskın göründüğü bölümde Beşiktaş’ın savunma zaafiyetinden 2 gol daha geldi. 57’de Hemmerich ve 63’te Konoplyanka tabela yaptı. 3-0’a karşı reaksiyon gösteren Kartal  61’de Cenk Tosun’la direğe takıldı. 67’de serbest vuruşta rakipten seken topu iyi tamamlayan yine Cenkti: 1-3. 75’te de Schalke ceza sahası içindeki ablukada Cenk, usta işi bir vuruşla ağları yine havalandırdı: 2-3. Maçın geneline bakıldığında zaman zaman iyi bir pas trafiği yapan oyuna hakim olan bir Kartal seyrettik. Adriano’nun hücumda daha etkin olduğunu gördük. Tolgay’ın zaman zaman parladığına, Oğuzhan’ın kumaş kalitesini ispatladığına tanık olduk. Defo ise savunmadaydı zaten ve kalede de 3 gol görüldü.

Güneş'in yorumu: İşimiz var

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Schalke 04 maçını yorumladı: Saha koşullarından çok hava şartları tempoyu engelledi. Denk giden oyunda savunma anlayışında gereksiz pozisyonlar verdik. Savunma anlamında çok işimiz var. Böyle temposu düşük bir maçta gol yememek gerekirdi. Yediğimiz gollerde eksiklerimiz olduğunu gördük. Futbol adına ölçü değil, üzerine çok şey koymamız gerekiyor.

Kartal 10 kişi bitirdi

Maçın 88. dakikasında ilginç bir durum yaşandı. Beşiktaş’ta kaptan Oğuzhan Özyakup sakatlık yaşadı. Maça öyle devam ediyordu. Teknik direktör Şenol Güneş, oyuncu değişikliği istedi, Pedro Franco kenara geldi. Ancak hakemler değişiklik hakkının (7) dolduğunu belirterek buna izin vermedi. Oğuzhan tedavi için kulübüye geldi ve siyah-beyazlılar mücadeleyi 10 kişi bitirdi.

"Avrupa'ya taraftar yok"

Beşiktaş’ta beklenen karar başkan tarafından da açıklandı. Lyon maçında çıkan olaylar sonrası UEFA’nın verdiği 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezasına ilişkin itirazı UEFA Tahkim Kurulu tarafından reddedilen siyah-beyazlılar, olayı CAS’a taşıyacak. Başkan Fikret Orman “Avrupa’da yaşayan taraftarlarımızın bilet almasını biz engelleyemeyiz. Bunu Lyon yapacaktı. Haksızlığa uğradık. UEFA’nın cezası çok haksız. Kendileri de bunu kabul ediyorlar. Fakat saçma kurallarına uymak zorundalar. Yönetim kuruluyla henüz bunu tartışmadık ama büyük ihtimalle bundan sonra Avrupa’da oynayacağımız maçlara taraftar götürmeyeceğiz. Bunu yapıp riskimiz 100’se 20’lere indireceğiz. Başka şansımız yok çünkü” dedi.

Şanghay’a ofis

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Uzak Doğu planları hakkında bilgi verip “Beşiktaş, Şanghay’da bir ofis açacak. Burada sürekli bir personelimiz olacak. Malezya ve Endonezya’ya açılacağız. El Clasico, Miami’de oynanacakmış. Bizim de artık dünyaya açılmamız lazım. 100 milyon taraftarımızın olmasını istiyoruz. Şu an hayal gibi gelebilir ama 5 sene içinde bunları göreceğiz” diye konuştu.

Kulüp satın alsın

“Beşiktaş halkın takımıdır ve öyle de kalacaktır. Beşiktaş’ın sahibi genel kurul üyeleri ve taraftarlardır” diyen siyah-beyazlıların patronu Fikret Orman “Ama Çinliler’in Türkiye’de kulüp almasını isterim. Türkiye’nin futbolunu büyütmemiz lazım. İnşallah G.Saray ve F.Bahçe de bu pazarda yer alacaktır. R. Madrid bizden korkuyor demedim. Bizimle oynarken saygı duyar dedim. Farklı manşet olmuş” dedi.

Aboubakar olabilir

Çin’de karşılaştığı Lewandowski ile dedikodu olmasın diye fotoğraf çektirmediğini ifade eden Fikret Orman “Bir oyuncunun sosyal medya hesabına 4 milyon mesaj atılıyor. Dünyada hangi kulübün taraftarında bu potansiyel var? Aboubakar defteri kapandı mı bilemem ama çok da açık gibi durmuyor, yarın açılabilir de. Transfer kolay. Şampiyon takımın yapması daha kolay” ifadesini kullandı. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...