Beşiktaş, Bursaspor'u son dakika penaltısıyla devirdi

Beşiktaş, Bursaspor'u son dakika penaltısıyla devirdi

SPOR Haberleri

Olimpiyat Stadı'nda son yılların en çekişmeli maçlarından biri oynandı. Beşiktaş, 90+4'te Demba Ba'nın penaltı golüyle liderlik koltuğunda oturdu.

Uzun bir aranın ardından İstanbul'a geri dönen Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'ndaki gündüz maçına alışılmış temposuyla başlasa da kısa sürede kâbusu gördü. 7. dakikada Demba Ba ile net bir fırsattan yararlanamayan siyah-beyazlılar, 12. dakikada geriye düştü. Orta sahada kaptırılan topla hücuma kalkan Bursaspor, Josue'nin ara pasına hareketlenen Bakambu'yla golü buldu ve 1-0 öne geçti. Golün ardından bir şok da kaleci Tolga'dan geldi. Golü yedikten sonra yerden kalkamayan tecrübeli eldiven yerini 15. dakikada Cenk'e bıraktı. 20. dakikada Sosa'yla duvar pası yapan Gökhan Töre'nin şutunu Harun kornere çeldi. Golden sonra temposunu yükselten Beşiktaş, 23. dakikada beraberliği buldu. Atınç'ın uzun topuyla başlayan atakta Gökhan Töre'nin soldan pasına arka direkte Demba Ba vurdu ve 1-1 oldu. Bursaspor'un orta sahadaki pas dağıtımını engelleyerek rakibinin hücuma çıkmasına izin vermeyen Beşiktaş, son dakikalarda üst üste pozisyonlar bulsa da skoru değiştiremedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Macera dolu 5 dakika
İlk yarıya oranla daha dengeli başlayan ikinci yarıda Bilic nbsp;62'de Olcay-Kerim değişikliğiyle takımın hücum gücünü artırdı. Sosa ve Gökhan'la Bursa kalesini yoklayan Beşiktaş, golün sinyallerini veriyordu. Ancak son dakikalara kadar beklenen gol gelmedi. Herkes mücadelenin beraberlikle sona ereceğini düşünürken ilk golün asistini yapan Gökhan Töre 87'de mükemmel bir şutla Harun'u avladı ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. Her şey bitti derken sahneye çıkan Ozan Tufan başka bir güzel şutla tabelaya eşitliği getirdi: 2-2. Son dakikalarına yürek dayanmayan mücadelede Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasına giren Kerim, Şener'le mücadelesinde yerde kalınca hakem Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterip Şener'i oyundan attı. Geçen hafta Rize deplasmanında penaltıdan attığı golle galibiyeti getiren Demba Ba, Harun'u avlayıp skoru ilan etti: 3-2


Gollerin Babası

Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba, Bursaspor maçında attığı gollerle kariyer rekorunu geliştirdi. Yıldız oyuncu ligde oynanan Gençlerbirliği, Mersin İY ve Ç.Rizespor maçlarından sonra Bursaspor'a da biri penaltıdan iki gol atarak, 4 maç üst üste gol sevinci yaşadı. Demba Ba 28 maçta toplam gol sayısını da 22 yaptı. Newcastle ve Chelsea formalarıyla 19 golü bulunan Demba Ba, geçtiğimiz hafta bu rekorunu kırmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde Feyenoord ve Avrupa Ligi'nde Partizan maçlarında Olimpiyat'ta gol sevinci yaşayan Senegalli yıldız Bursa maçında bu statta ilk lig gollerine imza attı. Öte yandan Demba Ba 20. haftalar itibariyle 13 gole ulaşarak son 13 sezonda Beşiktaş adına ligde en çok gol atan oyuncu oldu. Süper Lig'de en son 2001-02 sezonunda Beşiktaş adına İlhan Mansız 20. haftada 13 gol kaydetmişti.
Fernandao durdu, Ba vurdu
Demba Ba, Beşiktaş forması altında 22 gol 3 asistle 29 maçta 25 gole direkt etki etti. Ayrıca Senegalli, ligdeki 13 golle takımının kazandığı 27 puanda başrolü oynadı. Beşiktaş Demba Ba'nın gol attığı 9 maçı da kazanmasını bildi. Demba Ba, gol krallığında da iddiasını ortaya koydu. Yarışta 13 golle önde giden Bursaspor'un golcüsü Fernandao, Beşiktaş karşısında suskun kalınca 2 gol birden atan Demba Ba rakibini yakaladı. Bursaspor formasıyla 8 haftadır gol atmayı başaran Fernandao, Beşiktaş'a karşı da fileleri havalandırabilseydi Metin Oktay ve Saffet Sancaklı'nın ligde üst üste 9 maçta gol atma rekoruna ortak olacaktı. Metin Oktay 1962-63 sezonunda Galatasaray, Sancaklı da 1995-96 sezonunda Kocaelispor formasıyla üst üste 9 maçta gol atmayı başarmıştı. nbsp;
HÜSEYİN?EROĞUL




Beşiktaş, Bursaspor'u son dakika penaltısıyla devirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...