Beşiktaş 3 deplasmanda 3 puanla zirveye kondu

Beşiktaş 3 deplasmanda 3 puanla zirveye kondu

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Londra dönüşü çıktığı Balıkesir deplasmanında yine tek golle kazandı. Mustafa Pektemek'in golü Kartal'ı liderliğe taşıdı

Üst sıralardaki rakiplerinin puan kaybı sonrası liderlik hayaliyle Balıkesirspor karşısına çıkan Beşiktaş, ilk yarıda yakaladığı üstünlük fırsatlarından yararlanamadı. Tottenham karşılaşması sonrası kadroda rotasyona giderek Olcay ve Veli'yi kulübeye çeken Bilic sistemde de ufak bir oynama yaparak orta sahada Oğuzhan ve Sosa'yı birlikte görevlendirdi. Mücadeleye hızlı başlayan siyah-beyazlı ekip 16. dakikada Sosa'yla gole yaklaştı ancak Coelho çizgi üstünde topa müdahale ederek gole izin vermedi. Tedbirli oyunu elden bırakmamaya gayret eden Balıkesirspor, 35. dakikada gole yaklaşsa da Coelho'nun kafa vuruşunda Tolga tabelayı değiştirtmedi. İlk yarım saatin ardından oyunu dengeli hale getiren ve savunmada hatasız oynayan ev sahibi ekip, Demba Ba'yı topla buluşturmayarak Beşiktaş'ın en tehlikeli ismini etkisiz hale getirdi. Son 5 dakikada Sosa ve Gökhan Töre'nin kullandığı frikiklerle tehlikeli olan Beşiktaş, kaleci Emrullah'ı aşamayınca devre golsüz sona erdi.

Oğuzhan amp;Pektemek yapımı nbsp;

İlk yarının son dakikasında sakatlanan Sosa'nın yerine ikinci 45 dakikaya Mustafa Pektemek'le başlayan Beşiktaş, genç futbolcuyla golü buldu. 57. dakikada Oğuzhan'ın ortasına iyi yükselen Mustafa kafa vuruşuyla siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Balıkesirspor'un dirençli oyunu Bilic'in planlarını bozmaya yetti. Kulübeye çektiği Olcay'ı Kerim'in yerine oyuna süren Hırvat teknik adam, son 10 dakikada ise skoru koruma güdüsüyle Demba Ba'yı yanına aldı. Bu sezon oynadığı her maçta tek gol atan Beşiktaş, son dakikalarda Olcay'la farkı ikiye çıkartacak pozisyonlara girse de kaleci Emrullah'ı geçemedi ve siyah-beyazlılar Mustafa Pektemek'in golüyle 3 puanın sahibi olarak liderliği ele geçirdi.
HÜSEYİN?EROĞUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...