Berlin'de gurur gecesi

Berlin'de gurur gecesi

SPOR Haberleri

Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Juventus ile Barcelona Berlin'de kozlarını paylaşacak. Yüz akımız Cüneyt Çakır düdük çalacak

Avrupa'nın en büyüğü bu gece belli olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu gece İtalya'nın Juventus takımı ile İspanya'nın Barcelona takımı karşı karşıya gelecek. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Bütün dünyanın merakla beklediği finali Türk hakemliğinin gururu Cüneyt Çakır yönetecek. 2014 Dünya Kupası'nda yarı final yöneten Çakır, bu dev maçla birlikte UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yöneten ilk Türk hakem olacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç'ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.
Chiellini ve Caceres sakat
Bugüne kadar yönettiği uluslararası organizasyonlarda yüz akımız olan Cüneyt Çakır, bu maçla birlikte tarihe geçecek. Doğan Babacan'dan sonra Dünya Kupası'nda düdük çalan ilk hakemimiz olan Çakır, Devler Ligi finaliyle çıtayı en üste koymuş olacak. Juventus ve Barcelona kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösterecek. Barcelona'nın 4 kez şampiyonluk yaşadığı "Devler Ligi"nde, Juventus 2 defa mutlu sona ulaştı. Juventus'ta final maçında, savunma oyuncuları İtalyan Giorgio Chiellini ve Uruguaylı Martin Caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Barcelona ise Juventus karşısına tam kadro çıkacak. Diğer yandan iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor.
En az onlar kadar heyecanlıyım

Şampiyonlar Ligi Finali'nde bütün dünyanın gözü onun üzerinde, kulakları onun düdüğünde olacak. Cüneyt Çakır yöneteceği dev maç öncesi UEFA'nın resmi internet sitesine konuştu. Pierluigi Collina'nın kendisini arayıp Şampiyonlar Ligi Finali'ni yöneteceğini söylediği anın unutulmaz olduğunu belirten Çakır, "İnanılmaz bir sevinç yaşadım. İlk defa bir Türk hakem takımı böyle bir finalde görev alacağı için bu durum bizim sorumluluğumuzu iki katına çıkarıyor" dedi. Çok iyi bir ekibe sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Çakır, "Ekibim olmasaydı burada olamazdım. En az futbolcular kadar heyecanlıyım. Sahaya çıkış tünelinde çok farklı duygular yaşayacağımdan eminim" dedi.


KARİYERİNDE BİR BU YOKTU!Cüneyt Çakır, FIFA kokardı taktığı 2006'dan bu yana bir FIFA hakeminin yönetebileceği bütün üst düzey turnuvalarda boy gösterdi. Çakır'ın hakemlik kariyerinde görev yaptığı öne çıkan turnuvalar şunlar:
? 2014 Dünya Kupası'nda yarı finalde düdük çalan ilk Türk hakem.
? 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finali ve finalin 4.hakemi.
? 2012 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası
finali.
? 2012 UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali.
? 2010 ve 2014 UEFA Avrupa Ligi yarı finali.
? 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası açılış maçı ve yarı finali.
? 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası açılış maçı.
? 2009 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası yarı finali.
? 2007 UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası yarı final.
Berlin'de gurur gecesi

ÇAKIR VE EKİBİ HAZIR
Maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda ekibiyle birlikte son çalışmasını yapan Cüneyt Çakır, finale hazır olduklarını söyledi. nbsp;


Türkiye hakemi olan 25'inci ülke
Türkiye, Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi finaline hakem gönderen 25. ülke oldu. Son olarak Felix Brych'in 2014 UEFA Avrupa Ligi finalini yönettiği Alman hakemler, düdük çaldıkları 18 Avrupa kupası finaliyle bu alanda zirvede yer alıyor. Almanya'yı, 12 finalle İspanya, 11 finalle Hollanda ve hakemlerinin 10'ar kez final yönettiği İngiltere, İsviçre ve Fransa takip ediyor.
İspanyollardan Çakır'a güvenoyu
İspanyollar, dev finali yönetecek Cüneyt Çakır'a güvenoyu verdi. İspanya'nın son dönemde yetiştirdiği en düzey hakem olan Iturralde Gonzales, Çakır için, "Finallerin adamı" yakıştırmasını yaparken, "Çakır gördüğünü çalan, finalleri ve tansiyonu yüksek maçları seven biri. Normal maçlarda aksasa bile önemli maçlarda sürekli kendini gösterir" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
En golcüler nbsp;Messi ve Ronaldo
Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo ile Barcelona'nın Arjantinli süper starı Messi 77'şer golle Devler Ligi'nin en golcüleri olarak isimlerini tarihe yazdırdı. Barcelona'dan Xavi ve Real Madrid'den Casillas, 150'şer maçla en çok forma giyen isimler olurken 8-0'lık Liverpool-Beşiktaş maçı dev organizasyonun en farklı skoru olarak tarihe geçti. nbsp;

910 milyon avroluk final
Şampiyonlar Ligi finalinde yarın karşılaşacak İtalya'nın Juventus ve İspanya'nın Barcelona takımlarının toplam futbolcu değeri 910 milyon 200 bin avro. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Barcelona'nın tahmini piyasa değeri 591 milyon 500 bin avro, Juventus'un ise 318 milyon 700 bin avro oldu. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 120 milyon avro, Juventus'un Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba ise 50 milyon avro bonservis bedeliyle takımlarının en pahalı futbolcuları olarak göze çarptı.



































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...