'Bende para bitti, sıra sizde!'

'Bende para bitti, sıra sizde!'

SPOR Haberleri

Avrupa’dan men cezası almamak için 31 Mayıs’a kadar 65 milyon avro bulmaları gerektiğini söyleyen Koç, “Diyorlar ki Ali Koç parayı verip kampanyadan para geldi diyecek. Yok öyle bir şey. Ben verebileceğimi verdim, bende de para bitti” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yakın zamanda hayata geçirilecek olan ‘Fener ol’ kampanyası ve kulübün son durumu hakkında spor müdürlerine bilgilendirmede bulundu. Kulübü 3 milyar lirayı aşan bir borç yüküyle devraldıklarını söyleyen Koç, 4 Nisan’da ve saatler 19.07'yi gösterdiğinde başlayacak kampanyadan çok umutlu olduklarını ifade etti. İşte Ali Koç’un sözleri: "UEFA ile 3 yıl önce anlaşma yaptık. Buna göre 3 sene sonunda yani 31 Mayıs 2019 itibarıyla Fenerbahçe'ye müsaade edilen eksi tutar 30 milyon avro. Şu an gelinen nokta 95 milyon avro eksideyiz. 65 milyon avro ilave gelir bulamadığımız takdirde, Avrupa'ya gidememe sıkıntısı ile karşı karşıyayız. İlk hedef, UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri konusunda kulübe nefes aldırmak"

Bağımsızlığımız tehlikede
“Bu kampanya diğer kulüplere ve yapılara da ilham kaynağı olacak, örnek teşkil edecek. Her zaman söylüyorum bu camia farklı bir camiadır. Sivasspor maçımızın olduğu gün 35 bini aşkın kişi Saracoğlu’nda iken 12 bin kişi de basketbol salonumuzdaydı. Bunun bir benzeri daha yoktur. Kulübün finansal durumu sürdürülebilir değil, mali bağımsızlığımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Fenerbahçe finansal anlamda bir kurtuluş savaşı veriyor. Diyorlar ki Ali Koç parayı verip, kampanyadan para geldi diyecek. Yok öyle bir şey. Ben verebileceğimi verdim, bitti. Yönetimdeki arkadaşlarla katkımız 140 milyon doları buldu"

FETÖ çok zarar verdi
"Ben elimi taşın altına koyacağım ama camiamın desteğini de bekliyorum. Dolayısıyla bu kampanya aylarca devam eden bir sürecin, her detayı düşünülmüş planlı bir çalışmanın sonucudur. Rakiplerimizin her alanda açık ara önünde olduğumuz bir dönemde gerçekleşen 3 Temmuz hain FETÖ saldırısı hem sportif anlamda, hem de finansal açıdan camiamıza büyük zarar verdi. Son beş yılda yapılan sorumsuzca harcamalar, yanlış yatırımlar, günü kurtarma mantığıyla uygulanan finansal yönetim tarzının neticesinde oluşan borç ve faiz sarmalı bizi bugünlere getirdi”

Harçlığını göndermiş
“Biz daha bu kampanyayı hiçbir yerde açıklamamış, dillendirmemişken duyan taraftarlarımız Türkiye’nin dört bir yanından mektuplar gönderdi. Zarfların içinden bütün aidiyetiyle Fenerbahçe’ye duyduğu aşkı anlatan mektuplar ve harçlıklarından arttırdıkları paraları gönderdiler. Bütün bunları saklıyoruz, bizim bu kampanyaya inancımızı nasıl dayanağı işte bu aidiyet duygusudur. Kampanyanın amacı Fenerbahçe'nin geleceğini yeniden inşa etmek. Dileyen sms bedeli olan 20 lira da destek olabilir, 1 lira, 5 lira da verebilir, 1 milyon lira bağışlayan da olabilir ve herkes Fenerbahçe tarihinde yerini alacak. Bağış yapanların ismi stadın duvarına yazılacak"

Borç 3 milyar gelirler temlikli
Dünkü toplantıyla ilgili F.Bahçe Kulübü'nden yayınlanan bilgi notunda maddi durumun vahameti gözler önüne serildi. Buna göre borç 3 milyar TL, bunların çoğu finansal (bankalar ve factoring şirketleri) kategoride. Yüzde 35'lik kur artışı ve faizlerin yüzde 35'lere gelmesi kulübün belini iyice büktü. Stadyumun 10 yıllığına 90 milyon dolara satılan isim hakkı ilk senesinde peşin olarak harcanmış. Yayın geliri, Passolig geliri gibi birçok gelir kalemi temlik altına alınmış.

Devler Ligi can simidi
Üst üste 2-3 sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmemiz lazım veya Şampiyonlar Ligi'nde her 4 yılda en az 2 kez yer almalıyız, çünkü statü değişti, gitmek zor, önceden 2 takım direkt gidiyordu, şimdi tek takım direkt gidiyor ama gruplara kalıp 1 puan bile alsanız 40 milyon euroya yakın gelirin sahibi oluyorsunuz.

Öz kaynağa yöneliyoruz
Kulübün kendi öz kaynağından yetiştireceği ve keşfedeceği oyuncuları parlatıp değer oluşturarak Fenerbahçe'nin geleceğini inşa etmemiz lazım. Beklenen diğer gelirler ile birlikte kampanyamızın da hedefine ulaşması ile bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Camiamızın bu projeye sahip çıkmasını istiyorum.

Dolandırıcılara dikkat edin!
Yardımlar site üzerinden olacak. Asla başka yollardan arayanlara para verilmesin. Daha kampanya başlamadan O.C. adında bir şahıs bir üyemizi 20 bin TL dolandırmış. Fenerbahçe için var olanlar var, bir de Fenerbahçe’yle var olanlar var. Yönetim, çalışanlar, futbolcular, taraftarlar herkes destek verecek.

Alex de Souza futbolcu tarıyor
Bundan sonra menajerlere peşin ödeme yapmayacaklarını dile getiren Ali Koç, "Futbolcunun sözleşmesi süresince temsilcisine de aylık periyotlarla ödeme yapacağız. Şimdiden yeni sezon için transfer araştırmaları yapıyoruz. Ersun Hoca maç kasetlerini izliyor. Hem scout ekipleri dünya futbolunda izlemeler yapıyor, hem de eski futbolcularımız Alex, Deivid ve Luciano Brezilya'da futbolcu taramasında bulunuyor" şeklinde konuştu.

Devlet yara sarıyor
Bankalar birliğinin kulüplere kredi sağlaması konusunda “Devlet kulüplere el koyacak demek haksızlık. Devlet bir yarayı iyileştirmeye çalışıyor" vurgusu yapan Koç kulübün ekonomik tablosunu özetlerken, "Borçlar sonucu F.Bahçe Kulübü yaklaşık 300 milyon dolar civarında açık döviz pozisyonu taşımaktadır. Bu açık pozisyon ile birlikte kur artışlarındaki 1 TL artışın maliyeti mali tablolarımıza 300 milyon TL ilave yükümlülük olarak yansımaktadır" sözlerini kullandı ve "Kulüpler yasasında yöneticilerin dönemlerinden sorumlu olmasını destekliyoruz" tespitinde bulundu. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Galatasaray Kulübü, oyuncularından ‘Alacağım yoktur’ belgesi almıştı. Benzer uygulamayı yaptıklarını belirten Koç, "Biz de oyuncularla görüşüp bu şartı yerine getirdik. Böylece lisans tehlikesi ortadan kalkmış oldu" açıklamasında bulundu.  

Döviz oynadıkça kalbim oynuyor
Toplantıda söz alan yönetici Burhan Karaçam da, “Kulübün finansallarının ne durumda olduğunu az çok biliyorduk ancak işin içine girince çok farklı bir durumla karşılaştık. Bu kampanyayla Fenerbahçe’nin yükünü beraber sırtlayacağız. Döviz oynadıkça benim kalbim oynuyor. 50 kuruşluk fark bize 150 milyon yazıyor!.. Finansal borçların yaklaşık yüzde 80'i yabancı para cinsinden" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...