Belçika'da Roberto Martinez dönemi sona erdi! Katar faciası istifa getirdi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Belçika'da Roberto Martinez dönemi sona erdi! Katar faciası istifa getirdi...

SPOR Haberleri

Belçika Milli Takımı'na 2018 Dünya Kupası'nda yarı final oynatan İspanyol teknik direktör Roberto Martinez, Katar 2022'deki başarısızlık nedeniyle 6 yıllık görevinden istifa etti. F Grubu'ndaki 3. maçında Hırvatistan'la 0-0 berabere kalan yıldızlar topluluğu Belçika, grupta 3. olarak Katar'a veda etti.

Belçika Milli Takımı'nda Roberto Martinez dönemi sona erdi. 2022 Dünya Kupası F Grubu'nda mücadele eden Belçika, 3. maçında Hırvatistan'ı mutlak yenmesi gerekirken 0-0'lık eşitliği bozamadı.

Bu sonuçla kupaya veda eden Belçika'da Martinez'in istifası geldi.

https://twitter.com/RoyalBelgianFA/status/1598377664456364085

LUKAKU HOCAYI YEDİ

Hırvatistan maçının son 5 dakikasında 3 net fırsattan yararlanamayan Romelu Lukaku, kaçırdıklarıyla maça damga vurdu. Belçika maçı kazansaydı yoluna devam edecekti.

Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez, maçın basın toplantısında istifasını açıkladı.

Martinez, 2016'da Belçika'nın başına getirilmişti. 2018 Dünya Kupası'nda yarı final gören ve üçüncü olan Belçika, Euro 2020'de ise çeyrek finalde İtalya'ya kaybetmişti. 

Belçika'da Roberto Martinez dönemi sona erdi! Katar faciası istifa getirdi...

Manchester City'nin yıldızı Kevin De Bruyne turnuvadan önce "Yaşlı bir takımız. Favori değiliz" demişti.

"KARAR TURNUVADAN ÖNCE ALINDI"

2016'dan bu yana Belçika'nın teknik direktörlüğünü üstlenen Martinez, "Bu Belçika'nın başında çıktığım son maç. Hayal edebileceğiniz gibi çok duygusaldı. Bu karar Dünya Kupası'ndan önce alındı. İstifa etmiyorum. Sözleşmemin sonuna geldik. Her şey mükemmeldi. 6 yıl boyunca bir kulüpte yapmak istediğimiz her şeyi burada başardık. Bu, beni oldukça gururlandırıyor. Bu takım herkese inanılmaz bir keyif verdi. Ancak artık son maçım olduğunu kabul etmenin zamanı." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...