Bayern Münih Başkanı'na kaçakçılık davası

/ Kaynak: CHA
Bayern Münih Başkanı'na kaçakçılık davası

SPOR Haberleri  / CHA

Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness'in önümüzdeki ayın sonunda milyonlarca euro değerinde vergi kaçakçılığı suçlamasıyla dava açılabileceği iddia edildi.

Almanya'da bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Almanya Bundesliga kupasını evine götüren Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness'in önümüzdeki ayın sonunda milyonlarca euro değerinde vergi kaçakçılığı suçlamasıyla dava açılabileceği iddia edildi. Bild gazetesinin haberine göre Münih Savcılığı, Hoeness hakkındaki soruşturmayı hemen hemen sonlandırdı. Hoeneß, bu yılın başlarında Alman maliyesine gidip İsviçre'deki bir bankada hesabı olduğunu itiraf etmişti. Buna rağmen 61 yaşındaki Hoeneß hakkında dava açılmasının kaçınılmaz olduğu iddia edildi. Almanya zengin vatandaşlarının vergi ödememek için yurt dışına kaçırdığı paraları geri kazanmak için yeni bir uygulama başlatmış ve kendini şikayet eden milyonerler hakkında dava açılmayacağı garantisi vermişti. Ancak Hoeneß'in vergi danışmanının maliyeye teslim ettiği ilk dosyada eksiklikler olduğunu tespit eden yetkililer, gerekli soruşturmanın ardından Mart ayında Hoeneß'in evinde ve bürosunda arama yapıp hakkında tutuklama kararı çıkardı. Tutuklama kararı, Hoeneß'in milyon euro tutarındaki kefaleti ile kaldırıldı ve vergi danışmanı ikinci bir dosya daha vererek maliyeyi tam olarak bilgilendirdi. Almanya'da pek çok zengin, vergi ödememek için parasını yurt dışına kaçırıyor.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...