Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko oldu

SPOR Haberleri  / AA

ING Basketbol Süper Ligi play-off finali dördüncü maçında Anadolu Efes'i 92-80 yenerek seriyi 3-1 kazanan Fenerbahçe Beko, şampiyon oldu. ​

ING Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile dördüncü defa karşı karşıya geldi. İstanbul Sinan Erdem'de oynanan karşılaşmadan Fenerbahçe Beko rakibini 90-82'yle yendi. Bu sonuçla seride durumu 3-1 yapan Fenerbahçe, şampiyonluğa ulaştı.

"WE ARE THE CHAMPIONS"

Müsabakanın ardından kupa töreni gerçekleştirildi. Fenerbahçe'de kaptan Melih Mahmutoğlu'na şampiyonluk kupasını, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti. Kupa töreninin ardından büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, şampiyonluğu Quenn'in "We are the champions" şarkısı eşliğinde kutladı. Törende Anadolu Efesli teknik heyet ve oyunculara da ikincilik ödülleri verildi.

10. ŞAMPİYONLUK

Böylelikle, sarı-lacivertliler 2018'den sonra Ali Koç başkanlığında ilk defa şampiyon oldu. Ayrıca Fenerbahçe, toplamda 10. şampiyonluğunu elde etti. Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi'nde 1991, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017 ve 2018'in ardından 2022'de de şampiyonluk ipini göğüsledi.

MVP ÖDÜLÜ VESELY'NİN

Fenerbahçe Beko'nun Çek oyuncusu Jan Vesely, play-off final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü. Vesely, final serisinde oynadığı basketbolla takımına büyük katkı vererek şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynadı.

DJORDJEVIC, İLK SEZONDA KUPAYI KALDIRDI

Fenerbahçe'nin Sırp başantrenörü Aleksandar Djordjevic, sarı-lacivertli takımın başındaki ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Sezon başında vatandaşı Igor Kokoskov'un yerine göreve getirilen Djordjevic, Fenerbahçe Beko'yu ligde 4 sezon sonra şampiyonluğa taşıdı. Oyunculuk kariyerinde kulüp ve milli takımlar düzeyinde önemli şampiyonluklar yaşayan Djordjevic, başantrenör olarak ise 5. kupasını kazandı. Sırp çalıştırıcı, Virtus Bologna'da FIBA Şampiyonlar Ligi ile İtalya Ligi, Panathinaikos'da Yunanistan Kupası ve Bayern Münih'te Almanya Kupası şampiyonlukları elde etmişti.

OBRADOVIC SONRASI İLK ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe, 2020'de görevinden ayrılan efsane başantrenör Zeljko Obradovic'in ardından ilk kupasını kazandı.Sarı-lacivertli takım, son olarak 2020'de Sırp çalıştırıcı yönetiminde Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü. Fenerbahçe, 2021'de ligde, 2022'de ise Türkiye Kupası'nda ikincilikle yetinmişti.

Zeljko Obradovic, sarı-lacivertlilerde THY Avrupa Ligi (2017), lig (2014, 2016, 2017, 2018), Türkiye Kupası (2016, 2019, 2020) ve Cumhurbaşkanlığı Kupası (2013, 2016, 2017) şampiyonlukları yaşamıştı.

ÇİFTE ZAFER

Fenerbahçe Kulübü, hem erkek hem de kadın basketbolunda ligi şampiyon tamamladı. Sarı-lacivertli kadın basketbol takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 4. kez kupayı müzesine götürürken, erkek basketbol takımı ise ligde 2018'den sonra ilk şampiyonluğunu elde etti.

ANADOLU EFES İKİNCİ OLDU

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Anadolu Efes, ikincilikle yetindi. Ligde 15 şampiyonluğu bulunan lacivert-beyazlılar, 13. kez sezonu ikinci tamamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Beko'yu tebrik etti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "ING Basketbol Süper Ligi Şampiyonu olan Fenerbahçe Beko Basketbol takımı ile taraftarlarını ve Fenerbahçe camiasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da 2021-2022 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe Beko için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: Fenerbahçe Beko’yu kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi ve sarı lacivertli camiayı tebrik ediyorum. Fenerbahçe Beko’ya başarılar diliyor, A. Efes’i de finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyorum.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...