Başkanlığı eliyle verdi

Başkanlığı eliyle verdi

SPOR Haberleri

Önce seçim kararı alması ve 3 yıl vurgusu “baskın seçim” olarak görüldü tepki çekti. Ardından imza toplayan üyelere “Tüyüp kaçtılar” dedi. En sert darbe ise başka takımı tuttuğu iddia edilen Serdar Güzelaydın’ı göreve getirmesi oldu

Burhan Can Terzi

Galatasaray’da bir devir sona erdi. Mayıs 2015’te göreve gelen Dursun Özbek, kendi aldığı erken seçim kararıyla ocak 2018’de başkanlığı Mustafa Cengiz’e kaybetti. Özbek’in serüveni iki buçuk yıl sürdü. Peki Dursun Özbek’i başkanlıktan düşüren faktörler neydi? 17 Aralık’taki  Evkur Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından 18 Aralık’ta olağanüstü şekilde toplanan Galatasaray yönetimi  flaş bir şekilde olağanüstü seçim kararı aldı. Sonrasındaki gelişmeler ise Özbek’in aleyhineydi. İşte madde madde o süreç:

Üç sene konusunda diretti
Seçimin 3 yıl için olacağını söylemesi tepkiyle karşılandı ve baskın seçim olduğu yorumları ağırlıktaydı. Antidemokratik bir karar olmadığını söyleyen Özbek “G.Saray başkanı olmak isteyen kişilerin bu göreve yıllarca hazırlanması gerekir” diyerek de muhtemel rakiplere gönderme yaptı. Eski yöneticilerden Burak Elmas başta olmak üzere camidaki birçok ismin tepkisini çekti.

Kamptaki kahvaltı yaktı
Tarih 13 Ocak ve seçime 1 hafta kalmış. Sportif AŞ’nin başına Serdar Güzelaydın’ı getirdi. Başkan aynı günün akşamı Güzelaydın’la takımın Antalya kampını ziyaret etti gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu. Ve orada “Cengiz’in listesinden iki kişi tanıyorum, diğerlerini bilmiyorum. O 1.200 imza toplayanlar nerede, tüyüp kaçtılar” dedi. O sözler üyeleri çok sinirlendirdi.

Güzelaydın ters tepti!
Ve geçelim seçim gününe... Koridorlarda Sportif AŞ’nin başına getirilen Serdar Güzelaydın’la ilgili “Galatasaraylı değil” iddiaları dilden dile dolaştı. Bu iddialar üzerine bazı üyelerin oy rengi değişti. Oysaki Özbek’in bu süreçteki Terim hamlesi bile seçimi kazanmaya yeteceği görüşü vardı. Sandık öyle demedi ve Cengiz sarı-kırmızı bir tarih yazdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...