Başarının sırrı değişimde

Başarının sırrı değişimde

SPOR Haberleri

İlk 5 maçta alınan 5 puan sonrası Terim'in yaptığı revizyon finalleri getirdi

Milliler, ilk 5 maçta aldığı 5 puanla kâbusu yaşadı. Ancak Fatih Terim'in sihirli dokunuşu sonrası değişen on birimiz son 5 maçta 13 puan topladı ve "bitti" denilen Fransa hayali gerçeğe döndü. İşte başarının hikâyesi:  Gruptaki ilk 3 maç tam bir hezimetti... İlk deplasmanda İzlanda'ya 3-0, ardından İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 kaybettik. "Bu kadarı olamaz" derken üçüncü maçta "Çantada keklik" gördüğümüz Letonya ile deplasmanda uzatmada yediğimiz son dakika golü ile 1-1 berabere kaldık. Bir de bunların üzerine Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak krizi yaşadık. Can suyu türünden 3-1 kazandığımız Kazakistan maçı öncesi fanatizm hortladı, Volkan Demirel, dünya futbolunda görülmeyen bir tepki ile kalesini bırakıp, stadı terk etti. 
Operasyon kalecilerden başladı
Terim o gün; değişim için düğmeye bastı. İşe kalecilerden başladı Volkan Demirel, Onur Kıvrak, Tolga Zengin'in yerini Volkan Babacan, Mert Günok ve Mert Akyüz aldı. Savunmada Gökhan Gönül, İsmail Köybaşı, Semih Kaya, Ömer Toprak, Ersan Gülüm, Tarık Çamdal gibi isimler yerlerini Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Caner Erkin'e bıraktı. Orta sahada Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop gibi devler de rotasyona uğrayanlar arasındaydı. Forvette Mustafa Pektemek, Colin Kazım, ve Mevlüt Erdinç değişimden etkilenirken, son 2 maçta 4-6-0'a dönen Terim, Hakan Çalhanoğlu'nu forvet oynatacak kadar işi ileri götürdü. 
En golcü Burak, en çok oynayan Caner
Finallere gitme hakkı kazanan A Milli Takım'da gol yükünü Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Arda Turan çekti. Gruptaki 10 maçta 14 gol kaydeden milli takımda bunların 9'unu üç oyuncu attı. Burak, attığı 4 golle en skorer oyuncu olarak dikkati çekerken, Selçuk 3, Arda da 2 defa fileleri havalandırdı. Millilerde ayrıca Umut, Bilal, Serdar, Oğuzhan ve Hakan Çalhanoğlu birer kez gol sevinci yaşadı. Grup maçlarında en fazla sahada kalan oyuncu ise Caner Erkin oldu. Milli futbolcu, 9 karşılaşmada 810 dakika süre alırken, Ozan Tufan 809 dakika forma giydi. En az görev alan ise Mehmet Ekici oldu. Fatih Terim, 10 karşılaşmada 34 farklı futbolcu kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...