Başakşehir'e karşı da görüldü ki Kartal'ın zaafiyeti; Defansı

Düzenleyen:
Başakşehir'e karşı da görüldü ki Kartal'ın zaafiyeti; Defansı

SPOR Haberleri

Toplam 11 faul yapan Beşiktaş’ta savunma ağırlıklı isimlerden Atiba, Gökhan İnler, Marcelo SIFIR faulle oynadı. Tolgay ve Beck 1, Atınç ile Adriano ise 2’şer kez rakiplerine faul yaptı

Beşiktaş’ın Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maç sonunda teknik direktör Şenol Güneş’in bir konuda takımına yönelik eleştirisi vardı. O da yeterince agresif olunamaması ve sadece 11 faulde kalınmasıydı. Fauller bir maç için bu kadar önemli bir veri miydi? Uzatmalarda Adriano’nun golüyle 1-0 kazanılan ve toplam 6 faul yapılan Rize maçı bu öngörüyü boşa çıkarıyor ama rakip Başakşehir olunca iş değişiyor. Hele ki savunma odaklı oyuncularının faul konusundaki istatistikleri rakibe ne kadar rahat izin verildiğini gösteriyor. 

Müsaadenizle!
Rakibe 10 şutun attırıldığı 6’sının isabetli olduğu, ceza sahasına 16 orta yapılmasına izin verildiği bir mücadelede stoperler ve ön liberolar maçı faulsüz tamamlar mı? Evet tamamladı. Siyah-beyazlılarda öncelikli işi defans yapmak olan oyuncular arasında 90 dakikayı 0 faulle (temiz iş çıkarmış da diyebilirsiniz) tamamlayanlar vardı. Kim mi bunlar? Stoper Marcelo, ön libero Atiba… 45 dakika süre alan Gökhan İnler. Peki ya bir faul oyuncular… Andreas Beck ve ikinci yarı oyuna dahil olan Tolgay Arslan 2 faullü isimler… Stoper Atınç  ve sol bek Adriano…

Başakşehir böyle istemişti
Hücum hattında en çok faullü oynayanlar ise 2 faullü Ricardo Quaresma ile sadece 7 dakika süre alan ve bu zaman diliminde agresiflik gösteren yine 2 faullü Olcay Şahan. İşte tüm bunlara bakıldığında Şenol Güneş’in de maç sonundaki “Agresif olmadık 11 faul yaptık. Top kazanmada o agresifliği göstermezsen topu kaybeder bir de hareketli olmazsan rakip tehlikeli olur” sözünü rakamlarla ortaya koyduk. Evet Beşiktaş yüzde 66 topla oynama yüzdesine sahipti ancak zaten karşısında bunu isteyen bir Başakşehir vardı.

Talisca: Yakında dönüyorum
Beşiktaş’ın yıldızı Anderson Talisca sakatlığı hakkında Brezilya basınına konuştu ve kısa sürede sahalara döneceğini açıkladı. Talisca, ‘’Geri dönmek için çok savaştım ve artık yeniden forma giyeceğim günün çok yakın bir tarihte olacağını düşünüyorum. Umarım 2016 yılının içinde sahalara dönerim’’ dedi.

KİM NE YAPTI?
FUTBOLCU    FAUL    SÜRE (dk.)

Beck    1    90
Atınç Nukan    2    90
Guedes    -    90
Adriano    2    81
Gökhan İnler    -    45
Atiba     -    90
Quaresma    2    90
Oğuzhan     1    90
 Aboubakar    -    83
Cenk Tosun    -    90
Gökhan Gönül    -    9
Olcay Şahan    2    7
Tolgay Arslan    1    45

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...