Başakşehir'de güreş şöleni

Başakşehir'de güreş şöleni

SPOR Haberleri

Minik ve Yıldızlar Güreş Turnuvası Başakşehir İkitelli Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Türk Güreşine büyük hizmetleri olan, Başakşehir'de Ata sporumuz güreşin sevilmesinde büyük pay sahibi, Başakşehir Güreş Derneği kurucusu Merhum Muhittin Yeşilçiçek'in anısına düzenlenen Minik ve Yıldızlar Güreş Turnuvası Başakşehir İkitelli Spor Kompleksi'nde yapıldı. nbsp;


Başakşehir İkitelli Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvaya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İOSB Başkanı Nihat Tunalı Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Şahin, Haluk Dikbaş, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.
364 güreşçi minderde mücadele etti


BAŞAKŞEHİR GÜREŞ ŞÖLENİ FOTOĞRAFLARI-TIKLAYIN


Başakşehir Güreş Derneğinin organize ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Ak Parti Teşkilatı, Yeşilay ve Kardeşlik Derneği'nin destek verdiği güreş turnuvasında İstanbul'un farklı ilçelerinden 12 kulüp katıldı. 2000-2001-2002-2003 ve 2004 doğumlu sporcularımızın boy gösterdiği organizasyon 23 farklı siklette 364 güreşçi minderde mücadele etti. Gün boyu devam eden müsabakaların sonucunda dereceye giren sporcular düzenlenen törende sertifika ve madalyalarına kavuştu. Törende 3 ay önce vefat eden merhum Muhittin Yeşilçiçek'in hayatının anlatıldığı bir Sinevizyon da gösterildi.


Amacımız bu turnuvayı Uluslararası Minikler Turnuvası haline getirmektir.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı, Başakşehir Mahallesi Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım, "Bu turnuvaya beraber yola çıktığımız ağabeyimiz Sayın Muhittin Yeşilçiçek ile birlikte karar vermiştik,gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve sahip çıkma adına bu çalışmalara çok önem verirdi, ama kendisi 3 ay önce kalp krizinden kaybettik. İlçemizde ata sporumuzun gelişmesinde çok büyük katkıları olan çok sevdiğimiz abimizin hatırasını yaşatmak için bu turnuvaya adını verdik. İlk senesi olmasına rağmen turnuvamıza rekor seviyede katılım gerçekleşti. Bizlere bu turnuvada destek olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel'e, tüm kurumlara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı önümüzdeki yıllarda uluslararası minikler turnuvası yapmak en büyük hedefimiz." dedi.
nbsp;
Her mahallemize spor parkların yapıyoruz
Muhittin Yeşilçiçek'in oğullarına plaket takdim eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı selamlama konuşmasında, "Katılımın bu kadar yüksek olması Muhittin Bey hakkında ne düşünmemiz gerektiğini de anlatıyor. Hepimiz bu dünyadan ayrılacağız önemli olan geride kalan insanların hakkımızda iyi şeyler söyleyecek şeyler yapabilmemiz. Muhittin Bey'in başlattığı bu organizasyonun her sene devam etmesini temenni ediyorum. Belediye olarak asfalt, yol çalışmalarımızın yanında ilçemizden başarılı sporcuların da yetişmesini sağlayacağız. İlçemizde sporu geliştirebilirsek gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesine de engel oluruz. Bu anlamda her mahallemize spor parkları kuruyoruz." dedi. nbsp;


Ödül töreni
Dereceye giren sporculara, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel tarafından madalya ve başarı sertifikası takdim edildi. Turnuvaya desteklerinden dolayı Başkan Uysal ve Özgürel'e Başakşehir Güreş Derneği Başkanı, Başakşehir Mahallesi Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım tarafından plaket takdim edildi. Turnuvaya destek olan kuruluşlardan Yeşilay ve Kardeşlik Derneğine de plaket takdim edildi.
Sikletlerinde dereceye giren güreşçiler, Altın, Gümüş, Bronz madalya, Eşofman, Kitap ve Başarı sertifikası ile ödüllendirildiler.
Turnuvada dereceye giren kulüplere kupaları takdim edildi, sıralaması ise şöyle:
Minikler 1. Katagori
1. Kasımpaşa Güreş klübü
2. Bağcılar Güreş Klübü
3. Beşiktaş Güreş Klübü
Minikler 2. Katagori
1. İ.B.B Başakşehir Altyapı
2. Bağcılar Güreş Klübü
3. Beşiktaş Güreş Klübü




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...