Çılgın rakam! Barcelona Arda Güler için serbest kalma bedelini belirledi

- Güncelleme:
Çılgın rakam! Barcelona Arda Güler için serbest kalma bedelini belirledi

SPOR Haberleri

Hiçbir futbolcu bu kadar kısa sürede bu kadar prim yapmadı. 2019’da Fenerbahçe’nin 150 bin liraya aldığı Arda bugün itibarıyla 1 milyar avro.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Futbol dünyasının bir numaralı gündemi Arda Güler, bu sefer de serbest kalma bedeliyle manşetlerde. Barcelona’nın evraklarını La Liga’ya bildirdiği belirtilen 18 yaşındaki süper star artık dünyanın en kıymetlisi. İngiltere merkezli BarçaTimes’ın iddiasına göre Barcelona, Arda Güler konusunda mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe’ye daha fazla para kazandırmak isteyen Arda’nın bu arzusuna kırmak istemeyen Katalan devinin 17.5 milyon avroluk serbest kalma bedeli yerine sarı lacivertlilere 23 milyon avroluk bir ödeme yapacağı belirtilirken, ayrıca 10 milyon avroluk bonusların da pakete eklendiği yazıldı.

YÜZDE 20'LİK KÂR PAYI

Arda Güler ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan Barcelona’nın “Yeni Messi” olarak nitelendirilen Türk yıldız için koyduğu “serbest kalma bedeli” ise dudak uçuklatacak cinsten. Arda’yı sözleşmesi devam ederken transfer etmek isteyen kulüp Barcelona’ya tam 1 milyar avro ödemek zorunda. Bu rakam sadece Türkiye için değil, dünya futbol tarihi için de rekor. Fenerbahçe’yi ilgilendiren kısmı ise, sarı lacivertlilerin Arda Güler’in bir sonraki satışından elde edeceği yüzde 20’lik kâr payı. Tüm bunların yanı sıra sarı lacivertli camia açısından sevindirici kısmı Barça, Arda’nın bir sezon daha Fenerbahçe’de forma giymesine de sıcak bakıyor.

28 BİN AVRODAN 23 MİLYON AVROYA

Fenerbahçe, 20 Şubat 2019’da, Arda Güler’i Gençlerbirliği’nden 150 bin liraya (28 bin avro) transfer etmişti. Başkent ekibine sonrasında 2,5 milyon avroluk bir ödeme daha yapıldı. Arda’nın bugünkü getirisi ise aklın sınırlarını zorlayacak boyuta ulaştı.

BARCELONA'NIN MÜCEVHERLERİ

Dünyada 1 milyar avro serbest kalma maddesi olan futbolcu sayısı yok denecek kadar az. Bunların çoğu da Barcelona forması giyiyor. Katalan ekibinin genç yıldızları Ronald Araujo, Ferran Torres, Pedri ve Fati’nin sözleşmesinde de aynı şart yer alıyor.

RYAN KENT SÖZÜ

F.Bahçe’nin yeni transferi Ryan Kent, FB TV’ye konuştu: Sabırsızlıkla yeni sezonu bekliyorum. Burada daha önce büyük oyuncular, büyük futbolcular oynadı. Ben de o oyunculardan biri olmak istiyorum. Taraftarı heyecanlandıracak bir oyun ortaya koyacağımın sözünü veriyorum.

RUSYA’YA GİDECEK

Bosna Hersek Millî Takımı ile Rusya’ya karşı oynamayı reddeden sarı lacivertlilerin yeni transferi Edin Dzeko, Fenerbahçe’nin kampına katılacak. Performansı şimdiden çok merak edilen Boşnak golcü, Rusya’da oynanacak hazırlık maçlarında sarı lacivertli formayla boy gösterecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...