Bakan Kılıç'tan Kupa yorumu

Bakan Kılıç'tan Kupa yorumu

SPOR Haberleri

Bakan Kılıç, kupa finalinin kazananı Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas'tır



Gençlik ve Spor Bakanı Suak Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin kazananının basın toplantısında sergiledikleri duruşla Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas olduğunu söyledi. nbsp;
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Shopping Fest kapsamında düzenlenen basın futbol turnuvasının ilk maçnını başlama vuruşunu yaptı. Başlama vuruşu öncesi basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Kılıç, Ankara'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi. Değerlendirmesinde her iki takımın hocalarına övgüler yağdıran Kılıç, Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas'ın basın toplantısında sergiledikleri duruşla finalin kazananları olduğunu söyledi. nbsp;
Hem Aykut Kocaman'ı hem de Tolunay Kafkas'ı tebrik ettiğini belirten Bakan Kılıç, ''Gerçekten ikisi de Türk futbolu adına konumları ve kariyerlerinin gereği olan bir davranış sergilediler. Her ikisi de kameraların karşısına birlikte geçtiler. Kameraların karşısına birlikte geçmekten öte, birlikte aynı cümleleri söylediler. Her iki camia, hocaları tarafından söylenen bu cümleleri çok önemseyeceği kanaatindeyim. Hocalar bu cümlelerinden dolayı yargılanmamalı ve kınanmamalı. Hocalar bu cümleleriyle kendi takımlarını korumamışlar gibi bir yalnızlığa mahkum edilmemeli. Sorumluluk makamı olan takım kaptanlarından, hocalardan, başkanlardan ve yöneticilerden bu cümleleri duymamız lazım. Zaten yukarıda rüzgar durulursa aşağıda bitmek bilmeyen bir kardeşliğin egemen olduğunu herkes görecek. Tolunay Kafkas'a da Aykut Kocaman'a da tebrikler. Yarın ki maçtan önce rahatlıkla ifade edebilirim kazanan bu duruşlarıyla Türk sporunun iki teknik adamı olmuştur.'' dedi.

'KILIÇ, SPORDA ŞİDDETE KIRMIZI KART GÖSTERDİ'


Öte yandan Ankara medya temsilcileri ile Ankara'yı yönetenler arasında oynanan ilk maçın başlama vuruşunu yapan Bakan Kılıç, başlama vuruşu öncesi ise sporda şiddete cebinden çıkardığı kırmızı kartı gösterdi. Sporda şiddete her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösterdiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti, ''Bu akşam ki mücadele sanıyorum Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor finalinde daha çetin olacak. Takımları çok bilenmiş gördüm. İki takım kazanmasa da kazanan Ankara olsun. Ankara Shoping fest Ankara'ya marka değeri olarak çok fazla katkı sağladı. Ankara'nın bu markayla birlikte bir ticaret merkezi olması yolunda büyük çabalar var. Bu çabaların lokomotifi olan iki kurum olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası var. Elimde kırmız kart var gördüğünüz gibi. Cumhuriyetin Başkenti'nden spor sahalarında ki her türlü şiddet olayına kırmız kart gösteriyoruz. Medyanın alkışlamasını çok önemli buluyorum. Spor sahalarında ve salonlarında şiddetin son bulması medyanın bu yönde tavır almasına bağlıdır. Polis ve yargıyla sahalarda ki şiddeti önlemek bir yere kadar. Bunun için şiddeti kalıcı anlamda nihayete erdirmek medyanın vereceği sağlam ve samimi destekle mümkün. Bu başlama vuruşunu fırsata dönüştürüyorum. Başkent'te Shopping Fest'te sporda şiddete her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösteriyorum. Spor alanlarında ayrımcılık ötekileştirme olmamalı. Sahada rekabet hayatta ebedi samimiyet ve kardeşlik olmalı. Bu kardeşliğin takipçisi Türk medyası olmalı sadece spor medyası değil. Bu kırmız kart cebemizde gerektiği her yerde göstereceğiz.'' dedi.

Öte yandan Bakan Kılıç'ın konuşması esnasında basın mensubu Latif Şimşek'in önünde oturan sanatçı Faik Öztürk'ün başına su dökmesi gülüşmeler neden oldu. Bunun üzerine Bakan Kılıç, Şimşek'e peşinen yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gösterdiğini belirterek, yaptığı hareketle olayların ateşlendiğini söylemesi gülüşmeler neden oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...