Babacan'dan Cüneyt Çakır'a destek

/ Kaynak: AA
Babacan'dan Cüneyt Çakır'a destek

SPOR Haberleri  / AA

FIFA Dünya Kupası finallerinde maç yöneten ilk Türk hakem Doğan Babacan, 2014 Dünya Kupası'nda görev alacak olan Cüneyt Çakır'a destek verdi.

FIFA Dünya Kupası finallerinde maç yöneten ilk Türk hakem Doğan Babacan, 2014 Dünya Kupası'nda görev alacağı açıklanan Cüneyt Çakır 'ın, bu turnuva için yeterli kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Babacan, Çakır'ın Dünya Kupası atmosferini rahatlıkla kaldırabilecek bir hakem olduğunu belirterek, "Milli takımımızın olmadığı bir dünya kupasında düdük çalmıştım. Dünyanın en büyük futbol organizasyonu için davet almak beni fazlasıyla memnun etmişti. Cüneyt Çakır da yine milli takımımızın olmadığı bir turnuvada düdük çalacak. Şu an çok heyecanlı olduğunu tahmin ediyorum. Birkaç gün geçip durumu idrak ettikçe, çağrılmanın sevincini daha fazla yaşayacaktır. Kendisi bu kupada, her kademede rahatlıkla maç yönetebilecek tecrübe ve birikimine sahiptir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de istenmeyen olayların içinde yer alan ve tepkilere hedef olan hakemlik müessesinin, FIFA nezdinde ödüllendirildiğini vurgulayan Babacan, "Biz ülke olarak hakemlik camiasına saygı göstermiyoruz ama dünya bizim gibi değil. Bir Türk hakemini, en büyük futbol organizasyonunda görevlendirdiler. İşte onlarla bizim aramızdaki anlayış farkı bu. Türkiye olarak biz, futbolun hatalar oyunu olduğunu anlayamadık. Ülkemizde eleştiri çok, çünkü futbolun kuralları bilinmiyor. En iyi hakem sıfır hata yapan değil, en az hata yapan hakemdir" diye konuştu.

- "Cüneyt, maçlara büyük avantajla çıkacak"
Babacan, Dünya Kupası'nda düdük çalmanın bir hakem için çok büyük onur olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Dünya Kupası'nda görev yapan hakemin itibarı artar, daha fazla saygı görür. Cüneyt Çakır, bundan sonra Türkiye'de yöneteceği maçlara da büyük avantajla çıkacak. Çünkü kimse Dünya Kupası'nda maç yönetmiş bir hakeme acımasız davranamaz. İnsanlar bundan böyle Cüneyt'i protesto ederken de biraz düşünecektir. Sonuçta FIFA tarafından seçildi, demek ki belli bir seviyenin üzerinde."

- "Türk hakemliği Avrupa ve dünyada söz sahibi"
Türk hakemliğinin artık Avrupa ve dünyada söz sahibi olduğunu belirten Doğan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurt dışına açılan hakem sayımız yeterli. Cüneyt Çakır'ı takip eden isimler de olacaktır. Bu durum tabii ki kendisinin sergileyeceği performansla da alakalı. Yeter ki kendi gibi maç yönetsin, çok başarılı olacaktır. Kararlı olmak çok önemli. Ben gösterdiğim kırmızı kart pozisyonunda çok kararlıydım ve tereddüt etmemiştim."

Dünya Kupaları tarihinde düdük çalan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, 1974 FIFA Dünya Kupası'nda 3 maçta görev yaptı.

Eski Batı Almanya'da düzenlenen kupada, Batı Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu Carlos Caszely'e gösterdiği kırmızı kart, dünya kupaları tarihinin ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçti. Babacan, bu turnuvada ayrıca Bulgaristan-Uruguay ve Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yardımcı hakem olarak görev aldı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...