Aziz Yıldırım'ın derbi sırrı ortaya çıktı

Aziz Yıldırım'ın derbi sırrı ortaya çıktı

SPOR Haberleri

Görev süresi boyunca Galatasaray'a Kadıköy'de geçit vermeyen Aziz Yıldırım'ın sırrı ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım, 16 yıl boyunca ezeli rakibi Galatasaray'ın yüzünü Kadıköy'de güldürmedi. Fenerbahçe'nin son 16 yılda Galatasaray'a karşı kurduğu üstünlüğün başmimarı olarak önplana çıktı. Göreve 15 Şubat 1998'te bir oy farkla gelen Yıldırım, geçen süre içinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Galatasaray derbilerini hiç kaybetmedi. Sarı-Lacivertli ekip, Yıldırım başkanlığında mabedinde nbsp;
Galatasaray ile 0-0 ve 2-2 biten maçların dışında hep gülen taraf oldu. nbsp;


Motivasyon onun işi
Peki Yıldırım'ın bu sırrı ne? Merak edilen bu soruyla ilgili Fanatik önemli detaylara ulaştı. Sarı-Lacivertli futbolcuların Galatasaray'la oynanan bu dev maçlara motive olmasında teknik heyet kadar başkan Aziz Yıldırım'ın da payı büyük. Başkanın kampta yaptığı motivasyon dillerden düşmüyor.


Samandıra'da yatıyor
Başkan, böyle durumlarda işini-gücünü bırakıyor. Adeta Samandıra'da kamp kuruyor. Deyim yerindeyse futbolcularla yatıp, futbolcularla kalkan Sarı-Lacivertliler'in patronu, takımın yanı sıra tüm kulüp personelini zafere inandırıyor. Böylelikle takımda derbi öncesi bir birlik havası oluşuyor.


Önce yengeler inandı
Derbi maçları öncesi yaşanan yıkımları da tamir edip, takımına güven tazeliyor ve Galatasaray maçlarının kazanılmasını sağlıyor. Yıldırım, son derbi öncesi kaybedilen 5 puanın üzüntüsünü yaşayan futbolcuların önce eşlerini galibiyet için ikna etti. Eşlerin kocalarına yaydığı sinerjiden yararlandı.


Özel toplantılar nbsp;
Derbi maçlarının önemini henüz öğrenemeyen Diego ve eşine ise özel ilgi gösterip, bir restoranda yenen yemek esnasında Galatasaray derbilerinin önemini anlattı. Bu durum derbide de etkisini gösterdi. Yani başkan Aziz Yıldırım, Sarı-Kırmızılı takıma karşı Kadıköy'de kurduğu bu üstünlükte kendi çabalarıyla hep başrol oynadı.


Kaynak: nbsp;Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...