Aziz Yıldırım'ın 2 yıla kadar hapsi isteniyor

/ Kaynak: AA
Aziz Yıldırım'ın 2 yıla kadar hapsi isteniyor

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 29. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, duruşmalardan vareste tutulan tutuksuz sanık Aziz Yıldırım katılmadı. Duruşmada söz alan Yıldırım'ın avukatlarından Abdurrahim Erol, savcılar ve Yıldırım'ın dostluk ilişkilerine kanıt olacağı gerekçesiyle, bir açılışta beraber olduklarına dair görüntüleri mahkemeye sundu. Avukat Erol, tarafların Yıldırım ile şahsi ilişki kurduklarına dair tanıklık yapmaları için Şekip Mosturoğlu ve Veysi Yaşar'ın dinlenilmesini talep etti. Tanıkların dinlenilmesine itiraz eden cumhuriyet savcısı Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz, ''Bu ilişkilerin var olduğunu düşünelim. Bu durum cumhuriyet savcısının var olan delilleri değerlendirmemesi ve soruşturma
yapmaması anlamına mı geliyor? Beşeri ilişkiler olsa dahi kamu görevini yerine getirmek, soruşturma yapmak zorunluluğu vardır. Sanık, şike soruşturması yaptıkları için katılanları 'ahlaksız' olarak tanımlamıştır'' dedi.


Tanıkların ifadesi


Duruşmada tanık olarak dinlenilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Sekip Mosturoğlu ise bir dönem Aziz Yıldırım'ın avukatlığını yaptığını anlatarak, ''Suçlamaya konu konuşmayı televizyondan izledim. Şike davasında ben de sanıktım. Aziz Yıldırım, Zekeriya Öz'ü daha iyi tanır. Biz hukukçular arasında Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in de oynadığı 3 maçlık bir futbol organizasyonu yapmıştık. Bu maçlarda Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen de oynadı. Mehmet Berk, aynı zamanda
Fenerbahçe Kongre üyesi oldu'' diye konuştu. Hakim Muharrem Ballı'nın, savcı Berk'in kongre üyesi olmasına ilişkin soruları üzerine Mosturoğlu, şunları söyledi: nbsp;''Mehmet Berk, şike soruşturmasının olduğu dönemde mi kongre üyesi oldu? Bilmiyorum. Kendisinin talebi üzerine üyeliğini yaptık. Tüzüğümüz gereğince devlet büyükleri, hakim ve savcılar, 10 bin lira aidattan muaf tutularak yönetim kurulu kararınca üye olur, Berk de öyle oldu. Yıldırım, Mehmet Berk'ten ziyade
Zekeriya Öz ile sık sık telefonda konuşurdu.'' Tanıklardan eski avukat Veysi Yaşar da cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'i öğrenciliklerinden tanıdığını, Aziz Yıldırım ile de 1998 yılından bu yana tanıştıklarını ifade etti. İki tarafın zaman zaman aynı ortamlarda bulunduklarına şahit olduğunu belirten Yaşar, şöyle konuştu: ''Aziz Yıldırım'ın Zekeriya Öz ile arkadaşlıkları daha yakındır. Mehmet Berk'le de diyalogları vardır ancak arkadaşlık düzeyinde değildir.
Hukukçular arasında yapılan futbol organizasyonunda ben de vardım. Zaman zaman tarafların yemek yiyip sohbet ettiklerini biliyorum. Hatta Zekeriya Öz ile Aziz Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Langa tesislerinde oynanan maçın ardından beraber kağıt oynadıklarını da bilirim.''


Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya ise savcı Mehmet Berk'in Fenerbahçe Kongre Üyesi olup olmadığı, olduysa üyelik başvuru formunu, üyelik için aidat ödeyip ödemediği hususunun Fenerbahçe Spor Kulübü'nden sorulmasını talep etti. Kaya, ayrıca, 3 maçlık futbol organizasyonunda çekilen fotoğrafların kulüpten temin edilmesini, "Futbolda Şike" soruşturması süresince Yıldırım'ın emniyet tarafından dinlenilen telefon kayıtlarında savcılar Zekeriya Öz ile Mehmet Berk arasındaki diyalog içeriklerinin mahkemeye sunulması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak mahkemeye sunulmasını istedi. Kaya, savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla dinlenilmesini de talep etti. Hakim Muharrem Ballı, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in dinlenilmesine gerek olmadığını, savcı Berk'in ise kulübe ne şekilde üye olduğu, 3 maçlık futbol organizasyonunun suça etkisi olmadığı ve telefon kayıtlarının atılı suçun niteliğine göre delil olarak değerlendirilemeyeceğinden taleplerin reddine karar verdi. Duruşma, taraf avukatlarına delil ve savunmalarını sunması için süre verilerek ertelendi.


İddianameden


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcığı'nca hazırlanan iddianamede, ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin dava kapsamında 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Aziz Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında, şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ile Zekeriya Öz'e hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, Yıldırım'ın ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...