Aziz Yıldırım: Fenerbahçe ile ilişkimi kestim, kimse yoksa adayım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe ile ilişkimi kestim, kimse yoksa adayım

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısında açıklamalar yapıyor.

Ali Koç'un sözlerine cevap veren Yıldırım'ın öne çıkan ifadeleri:

İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe ile ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Ama beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum.

Pendikspor maçında ilk yarı 1-0 öndeydik. Ben devre arası uçağa bindim, Polonya'ya gittim. Telefonlarım susmuyor, baktım elenmişiz. Telefondan bağlandım, geliyorum kongre kararı alacağım dedim. Yaptık, aday çıkmadı. Ama yönetimi değiştirdik.

Ben geçmişte güvenoyu almak için defalarca kongre kararı aldım ama başkan adayı çıkmadı. Yine de kongreye gittim. Bunlardan korkmamak lazım. Ali Bey, kongre yapacağını söylese ve güvenoyu alsa hiç kimse yıl sonuna kadar kendisini zorlamaz.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe ile ilişkimi kestim, kimse yoksa adayım

AZİZ YILDIRIM: ADAY OLURUM

Ali Bey, ya kongre yap ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın kongre yaparım' söylemini bırak. Buna devam edersen aday çıkar. Hiç kimse çıkmazsa ben çıkarım. Camiayı zorlama. Herkes haddini bilsin.

Fenerbahçe'de başkan her zaman bulunur. FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar burada bulunamazlar.

612 milyon euro diyorlar. Bu kadar mal varlığını kim yaptı? Stada ne kadar para harcadık? Gökten inip oraya konmadı. Topuk Yaylası'nı kim yaptı? Bunları satsan ne kadar para edeceği ortada. Bunları niye konuşmuyorsunuz?

AZİZ YILDIRIM: NAMUSLU OLSUNLAR

En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar! Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar! Doğru olanı anlatsınlar.

Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Bunları basın neden yazmıyor? O söylüyor, siz de 612 yazıyorsunuz. Bu kadar mal varlığı var. Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık.

İyi dinleyin. Erol Bilecik de yalan söylüyor. Burhan Karaçam da yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor. Bundan sonra kim yanlış konuşursa mahkemeye vereceğim. Namuslu olsunlar.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe ile ilişkimi kestim, kimse yoksa adayım

AZİZ YILDIRIM: FENERBAHÇE BORÇ BATAĞINDADIR

5 yıllık döneminde 1 tane kupan var futbolda; taraftar, kongre üyeleri dolu, dertli. Sen hatalarını kabullenmek, çözüm önerileri sunmak yerine onları suçluyorsun. Mali kongredeki konuşmanın yarısını bana ayırıyorsun. Sonra beni hayali düşman olarak görme deyince yok öyle bir şey diyorsun. Sen bırak o zaman Aziz Yıldırım konuşmayı, 5 yılın hesabını ver. Hadi ondan da vazgeçtim. Önümüzdeki bir yılı nasıl kurtaracağını açıkla.

Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 Milyon Euro olarak bıraktık. 90 Milyon Euro da bir girdi var. 330 Milyon Euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 Milyon Euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 Milyon Euro'dur.

Ben bir daha konuşmayacağım. Bana ne ya! Ben 20 sene başkanlık yaptım, bitti. Satın malları borçları ödeyin.

Fenerbahçe borç batağındadır, bu borçlandırmayı onlar yaptılar. Söylemiyorlar.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe ile ilişkimi kestim, kimse yoksa adayım

AZİZ YILDIRIM: FORBES 'AZİZ'İN MUCİZESİ' YAZDI

Fenerbahçe tarihinde 250 milyon dolar bütçe yaptım. Forbes, 'Aziz'in mucizesi' yazdı. Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum. Herkes beni rahat bıraksın. Beni zorla çekmeyin.

Yine tavsiye veriyorum; Arda'yı tut, yanına Kuytlar, Ortegalar, Tuncaylar, Hooijdonklar gibi yıldızlar al. Fenerbahçe'nin geleceğini kur.

AZİZ YILDIRIM: FETÖ İLE MÜCADELE ETTİK

Benim çocuklarım var, üzülüyorlar. Maç seyrediyorlar, Fenerbahçe mağlup. Orada yazıyor 0-2! Hangi maç olduğunu anlıyorsunuz. Soruyor bana, 'Fenerbahçe galip' diyorum. 'Baba 0-2 yazıyor' diyor. 'O televizyon yanlış yazıyor' diyorum. Buralara geldik. Biz de 4 sene şampiyon yapamadık ama mahkemelerle uğraşıyorduk. FETÖ ile mücadele ettik. FETÖ'yü iyi anlamak lazım. Sonunda devleti ele geçirmek için kurulan örgüttür. Bu örgüt ile mücadele ettik.

AZİZ YILDIRIM: MURAT ÜLKER'İN ADAY OLMASINI İSTERİM

Başkanlık için gönlümden geçen kişi Murat Ülker'dir. Benim dostumdur. Nihat Özdemir'i söylüyorlar, bunun imkanı yok. Bizim bildiğimiz zaten aday olamaz. Aday olsa desteklerim.

Genel Kurul'a, Divan'a gelirim ama kendi emniyetlerini sağlayabilecekler mi? Konuşursam, neler olabileceklerinin farkındalar mı? 20-30 kişi karşısında dağıldılar.

AZİZ YILDIRIM: BASKETBOLU BİZE VERMESİNİ İSTEDİK

Basketbolu bize vermesini istedik. Üç sene geçti, 75 milyon dolar harcayacaktık ve basketten de maddi anlamda kurtulacaklardı. Teminat mektubu verecek miyiz diye sormuşlar! Kafayı mı yediniz? Aziz Yıldırım'ın adı teminattır.

Bir gün Cumhurbaşkanı'ndan 50 milyon para istedim. 'Beşiktaş'a vermişsiniz, bize de verin' dedim. Rıdvan Dilmen de yanımda, gülüyor. '5 milyon mu?' dedi. Rıdvan'a dedim 'Niye güldün?' diye. İşaret etmiş, 'Bak şimdi zıplatacağım' demiş. Sonra aldım parayı tabii. Bütün kulüplere yardım ediyorlar. Şimdi Galatasaray'a etmişler. Dereağzı'nı isteyecekler. Bu ilişkileri geliştirmek lazım. Mahkeme ile bir şey olmaz.

AZİZ YILDIRIM: NİHAT ÖZDEMİR İLE NİYE KAVGA EDİYORSUN YA?

Sen Nihat Özdemir ile niye kavga ediyorsun ya? Sen onunla birlikte 3 Temmuz'da Fenerbahçe'de beraber mücadele ettin. Nihat Bey hata yapsa da gideceksin yanına ve yanlışını söyleyeceksin. Adama saldırırsan adam da hiçbir şeye karışmaz.

Sizin gönlünüzde yatan bir teknik direktör var mı?

Aziz Yıldırım: Var, Jose Mourinho. 

Galatasaray'da oynayan ve futbolu bırakan bir kardeşimiz yanıma geldi. 'Abi zamanında Kadıköy'e geldiğimizde Alex'i Anelka'yı gördüğümüzde ayaklarımız titrerdi. Mağlup olacağımızı kabul edip sahaya çıkardık. Ama şimdi rahatız' dedi. Bunları kaybettik. 3 tane yiyoruz, seyirciden tepki yok! Çıkıp gidiyorlar. Birlik ve beraberlik yok. Stada kimin girdiği belli değil. Fenerbahçe'yi sevenler yok. Her yerden getiriyorlar.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...