Aydınus, UEFA testlerini geçememiş

Aydınus, UEFA testlerini geçememiş

SPOR Haberleri

Derbideki yönetimiyle topa tutulan tecrübeli hakemin UEFA'nın bu ayın başında Nyon'da yaptığı performans testinden kaldığı öğrenildi.

nbsp;Olaylı derbideki kararlarıyla eleştiri oklarına hedef olan Fırat Aydınus hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. FIFA kokartlı hakemin ay başında UEFA tarafından yapılan performans testlerinden geçemediği öğrenildi. Gelen bilgilere göre Aydınus bir diğer FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'la birlikte Nyon'daki UEFA Hakem Semineri'nde bir dizifitness testine tabi tutuldu. Çakır tüm testlere başarıyla geçerken 2800 metre koşuda istenen derecenin altında kalan Aydınus başarısız oldu. Bunun üzerine UEFA, Aydınus'a 1 ay maç vermeme kararı aldı ve bir sonraki testlere yeniden girmesi geretiğini tecrübeli hakeme bildirdi. Çakır ise 18 Eylül'de Schalke ile S.Bükreş arasında oynanan Devler Ligi grup maçına atandı.
TFF TESTLERİ DİKKATE ALMADI
Ancak UEFA'nın peformans düşüklüğü nedeniyle maç vermediği Aydınus, o tarihten sonra MHK tarafından ligde 2 maça atandı. Önce 14 Eylül'de Gaziantep'in evinde Çaykur Rize'ye 5-2 yenildiği maçta düdük çalan Aydınus'un ikinci maçı ise önceki günkü olaylı derbi oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...