Aydınlar'ın başkanlığa aday olması Ersun Yanal'ı tedirgin etti

Aydınlar'ın başkanlığa aday olması Ersun Yanal'ı tedirgin etti

SPOR Haberleri

Futbol Genel Direktörlüğü yapan Ersun Yanal'ın görevine son veren Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe'ye başkanlık için aday olması Yanal'ı tedirgin etti.

Mehmet Ali Aydınlar'ın 3 Kasım'da yapılacak Fenerbahçe Kulübü seçimli olağanüstü kongresinde başkan adaylığını resmen açıklamasından sonra gözler Teknik Direktör Ersun Yanal'a çevrildi. Futbol Federasyonu başkanlığı döneminde Futbol Genel Direktörlüğü görevini sürdüren Yanal'ın işine son veren Aydınlar'ın Fenerbahçe başkanı olması durumunda deneyimli teknik adam ile çalışıp çalışmayacağı merak konusu olurken, ikili arasında geçmişte yaşanan gerginliğin bu olasılığı azalttığı bildirildi. 29 Haziran 2011 tarihinde TFF başkanlığına seçilen Aydınlar'ın, Mahmut Özgener döneminde Futbol Genel Direktörlüğüne getirilen Ersun Yanal ile yıldızı bir türlü barışmamış ve dört ay sonra deneyimli teknik adamla yollar ayrılmıştı. Aydınlar başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile birlikte Beylerbeyi tesislerine habersiz olarak baskın yapmış ve başta Yanal ile ekibinden kimseyi görevi başında görmeyince sözleşmesinin tek taraflı olarak fesih edilmesi talimatını vermişti. Yanal'ın görevden alınmasındaki asıl gerekçenin ise Guus Hiddink ile yaşadığı gerginlik olduğu ortaya çıkmıştı. Aydınlar, 4 yıllık sözleşmesi bulunan Ersun Yanal ile tazminat konusunda yaptığı görüşmede uzlaşma sağlayamayınca, ilişiğinin kesilmesine karar vermişti. Ayda 120 bin lira ücret alan Yanal ise tazminatsız ayrılmayı kabul etmemişti. Bunun üzerine Aydınlar, Yanal'ın yanı sıra ekibinde yer alan Zeynep Gül Ene, Serkan Korkmaz, Tevfik Eroğlu, Raşit Çetiner, Koray Gürtaş, Volkan Kazak, Recep Karatepe, Mustafa Turgat gibi isimlerinde sözleşmelerine son verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...