Avrupa Oyunları'nın ilk gününde madalya şov

Avrupa Oyunları'nın ilk gününde madalya şov

SPOR Haberleri

Milli karatecilerimiz Serap Özçelik ve Burak Uygur kürsüde zirveye çıkarak göğsümüzü kabarttı

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda milli karatecilerimiz Serap Özçelik ile Burak Uygur altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 50 kilodaki temsilcimiz, Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azerbaycanlı Nurana Aliyeva'yı 6-0, Avusturyalı Bettina Plank'ı 3-0 yendi. Milli sporcu, 6 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi. Ukraynalı rakibi Kateryna Kryva'yı hakem kararıyla yenerek adını finale yazdıran milli karatecimiz, eleme grubunda yendiği Avusturyalı Bettina Plank'ı 1-0'la bir kez daha geçerek firesiz bir şekilde şampiyonluğu kazandı. nbsp;
Merve hakem kararıyla
Diğer altın madalyamız milli karateci Burak Uygur'dan geldi. 67 kiloda tatamiye çıkan Uygur, finalde Fransız rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Eleme grubunu ikinci tamamlayan 19 yaşındaki sporcumuz, yarı final maçında Azeri sporcu Niyazi Aliyev'i 4-1, finalde ise Fransız Steven da Costa ile 3-3 biten mücadeleyi hakem kararıyla kazanarak altın madalyaya uzandı. 61 kiloda Merve Çoban final maçında Fransız Lucie Ignace ile 1-1 berabere kaldı ve hakem kararıyla gümüşle yetindi. 71 kilodaki karetecimiz Erman Eltemur ve 98 kilo grekoromen güreşçimiz Cenk İldem bronz kazanarak kafilemizi sevindirdi. İlk gün sonunda Türkiye 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere 5 madayla ile turnuvada 5. sırada bulunuyor.
Altın kız Serap tarihe geçti!
Serap Özçelik, Avustryalı rakibini 1-0 yenerek "Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk Türk sporcu" oldu. zçelik, 2011'de İsviçre ve 2012'de İspanya'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı. 27 yaşındaki milli sporcu, 2013'te Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları'nda da podyumun en üst basamağında çıkmıştı.
Avrupa Oyunları'nın ilk gününde madalya şov

HAYATIMIN EN MUTLU ANI
Burak Uygar, "Hayatımın en mutlu anı. Hiç bu kadar kendimi iyi hissetmemiştim. Bu madalya için çok çalıştık, çok istedik, çok arzuladık ve emeklerimizin karşılığını aldık. Benim bu madalyayı almamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allahıma bana bu mutluluğu yaşattığı için şükürler olsun" açıklaması yaptı.


İLKLER UNUTULMAZ
Şampiyon Serap Özçelik madalya töreni sonrası, "Allah'a çok şükür, çok mutluyum. İstanbul'daki Avrupa Şampiyonası'nda kendimi kastım, ev sahibi olunca beklenti de çoğalmıştı. Burada daha rahattım ve Bakü'de bunu telafi ettiğimi düşünüyorum. İlk Avrupa oyunlarıydı, önemliydi benim için çünkü ilkler hiç bir zaman unutulmuyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...