Avrupa Kulüpleri transferde çıldırdı! Yıldız savaşları

Avrupa Kulüpleri transferde çıldırdı! Yıldız savaşları

SPOR Haberleri

Transfer piyasası en hareketli dönemini yaşıyor. Avrupa'nın dev kulüpleri birbirinden ünlü oyuncuları astronomik bedellerle kadrosuna katıyor.

UEFA'nın dengesiz harcamaları engellemek için getirdiği "Finansal Fair-Play" kurallarını Avrupa'nın büyük kulüpleri umursamıyor. Yeni getirilen kurala göre yöneticiler ceplerinden kulüp kasasına en fazla 15 milyon avro aktarabiliyor ancak bu transfer sezonunda şu ana kadar harcanan paralar öyle gösteriyor ki kulüpler değirmene su getirmeyi bir şekilde öğrenmiş. Geçtiğimiz sezon Gareth Bale'e 100 milyon avro ödeyen ve bu yüksek bedel sebebiyle çok eleştirilen Real Madrid yine en sükseli transferlerden birine imza attı. Eflatun-beyazlılar 2014 Dünya Kupası'nın yıldızı, Altın Ayakkabı sahibi 23 yaşındaki Kolombiyalı James Rodriguez'i 80 milyon avroya kadrosuna kattı. Madrid ekibi, şampiyon Almanya'nın en önemli oyuncularından biri olan Toni Kroos'u da 25 milyon avro gibi yüksek bir ücretle transfer etti. Ezeli rakibi Barcelona da transferleriyle dudak uçuklattı. nbsp;
BARCELONA DA BOŞ DURMADI
Katalan devi geçen sezon Neymar transferini 55 milyon avroya bitirdiğini açıklamış ancak daha sonra bu transferi 95 milyon avroya gerçekleştirdiği ortaya çıkınca Başkan Sandro Rossel istifa etmişti. Barcelona bu sezon da yüksek rakamlarla oynadı ve Luis Suarez, Ivan Rakitic ve Claudio Bravo'ya toplamda 121 milyon avro ödedi. Son şampiyon Atletico Madrid ise Diego Costa, Filipe Luiz, David Villa, Diego Ribas, Thibaut Courtois, Adrian gibi isimlerini kaybetti ancak Avrupa'nın en iyi golcüleri arasındaki Mario Mandzukic, geleceğin en iyi kalecilerinden biri olması beklenen Jan Oblak ve Fransa'nın yeni Ribery'si Antoine Griezmann'ı kadrosuna katarak taraftarlarının gönlünü aldı. Avrupa'da 2014 yaz sezonunun en ilgi çekici transferlerinden birini PSG yaptı. Fransa şampiyonu, Chelsea'nin Brezilyalı stoperi David Luiz'i 50 milyon avroya renklerine bağladı. Premier League'de de transfer piyasası son derece hareketli. Ada'da dudak uçuklatan transfer bombaları patlarken, Bundesliga ve İtalya'da ise diğer liglere nazaran daha nbsp;sakin bir transfer sezonu yaşanıyor.

nbsp;Avrupa Kulüpleri transferde çıldırdı! Yıldız savaşları


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...