Avrupa futbolu ona güveniyor, 3. Platini dönemi

Avrupa futbolu ona güveniyor, 3. Platini dönemi

SPOR Haberleri

Fransız efsane bir kez daha UEFA başkanlığına seçildi

Michel Platini, üçüncü kez UEFA başkanlığına seçildi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen UEFA Kongresi'nde başkanlık yarışına rakipsiz giren Platini'nin görevi sürdürmesi kararı çıktı. 2007'de UEFA Başkanı olarak göreve başlayan Fransa'nın efsane futbolcusu, dört yıl daha bu koltukta oturacak. Avusturya'daki kongreye, UEFA'ya üye 54 ülke federasyonunun başkan ve yöneticileri katıldı. 8 yıllık görev süresinde elde ettikleri başarıların yanı sıra önlerinde çözülmeyi bekleyen birçok problem olduğunu belirten Platini, son zamanlarda yaşanan tribün olaylarıyla ilgili "Spor polisi kavramının oluşturulması gerek" teklifinde bulundu.
Servet Yardımcı yönetime giremedi
Kongrede Şenes Erzik'ten boşalan UEFA yönetim kurulu üyeliği için aday olan nbsp;TFF Başkanvekili Servet Yardımcı için beklediğimiz sonuç çıkmadı. İlk turda 7 adaydan ikisi seçilirken, aralarında Yardımcı'nın da bulunduğu 5 isim ikinci tura kaldı. İlk tur oylamasında 23-24 aleyhine biten seçimin ikinci tur oylamasını da 20'ye 14 kaybeden Servet Yardımcı, UEFA yönetim kuruluna giremedi. Öte yandan yaş haddinden dolayı görevi bırakan Şenes Erzik, 2 yıl daha UEFA yönetim toplantılarına katılabilecek. nbsp;

Erzik ayakta alkışlandı
33 yıllık UEFA kariyerine nokta koyan Şenes Erzik, kongrede duygu yüklü bir konuşmayla veda etti. Erzik, "Avrupa futbolunun devrim yaşadığı dönemlerde bu devrime şahitlik ettiğim için çok mutluyum. İlk göreve başladığım dönemlerde bütçesi 10 milyon İsviçre frangı iken şu an 4 milyar İsviçre frangı civarında olan büyük bir kurum olduk. nbsp;Burası benim her zaman kalbimin en derin yerinde olacak" dedi. Konuşma sonrası salondakiler ayağa kalkarak Erzik'i uzun süre alkışladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...