Atletizmde skandal iddiası, gören atlet görmeyenle yarışmış!

Atletizmde skandal iddiası, gören atlet görmeyenle yarışmış!

SPOR Haberleri

Berlin'de yapılan IPC Atletizm Grand Prix kota yarışmalarında Türkiye Atletizm Görme Engelliler Takımı 22 sporcu ile katıldı.

33 ülkenin yarıştığı ve Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak sporcuların belirleneceği yarışmalarda 17 Türk sporcu kota alma hakkını elde etti. Ancak esas skandal sonradan ortaya çıktı. Görme Engelliler Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu'nda yer alan Antrenör Yılmaz Kaya, "Almanya'da yapılan yarışmalarda Türkiye'de gören kategorisinde koşan Semih Deniz'in görmeyenler kategorisinde yarışması Türkiye adına bir skandaldı. Türkiye'de herkes tarafından B2-B3 görme keskinliğine sahip olduğu bilinen Semih Deniz, Almanya'da göz muayenesinde ileri tetkik cihazları bulunmamasını fırsat bilerek yalan beyanda bulundu. B1 sınıfına geçirilerek hiç görmeyen sporcuların emeği gasp edilmiştir. Bu sporcunun B2-B3 kategorisindekiler gibi görme özelliği olduğu görüntülerde mevcuttur" dedi.
Atletizmde skandal iddiası, gören atlet görmeyenle yarışmış!
Görme Engelliler Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu'nda yer alan Antrenör Yılmaz Kaya, görme oranı daha yüksek olan atletin, bir alt kategoride yarıştığını iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...