Aslolan Fener

Düzenleyen:
Aslolan Fener

SPOR Haberleri

Zamanında kendisi için, “Ben varken burada teknik direktörlük yapamaz” diyen Başkan Aziz Yıldırım’la yeniden çalışacak olanAykut Hoca, “Aslolan Fenerbahçe ve menfaatleri. Başka bir cümle etmeye gerek yok” dedi

M.EMİN ULUÇ

Tarih 18 Nisan 2016... Aziz Yıldırım konuşuyor... Ve Aykut Kocaman için, “Ben varken burada teknik direktörlük yapamaz” sözlerini kullanıyor. Bu sözlerden bir yıl sonrasında başlayan Yıldırım-Kocaman yakınlaşması artık imza için gün sayıyor. Dün önemli açıklamalar yapan Aykut Hoca işte bu sözlere atıfla, “Aziz Yıldırım için de, Aykut Kocaman için de aslolan Fenerbahçe ve menfaatleri. Başka bir cümle etmeye gerek yok. Sayın Aziz Yıldırım ve kendi adıma bunu söyleyebilirim. Ortak alanımız Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe’nin layık olduğu yere gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunda benim katkım olacaksa, bu katkıyı seve seve vermeye hazırım. Esas itibarıyla benim ayrıldığım gün 3 Temmuz sürecinin bende oluşturduğu stres, gerilim ve yorgunluktu” sözlerini kullandı. 
F.Bahçe en iyisi
“Aziz Yıldırım’dan hiçbir şartım olmadı. Esas olan iştir, çalışmadır, başarıdır ve gidişattır. Bunların ötesindeki şeyler sadece Fenerbahçe için değil bütün kulüpler için önemli değildir” diyen Kocaman, “Bu ülkenin insan yapısını biliyorum. Bu ülkede her şeyi gördüm, geçirdim. Önemli olan gidişat ve başarıdır” vurgusu yaptı. 2. defa çalıştıracağı takımını öven Aykut Hoca, “F.Bahçe’nin kadrosu bireysel anlamda Türkiye’nin en iyi kadrosu. Beşiktaş’tan aşağı kalır yanı yok. Beşiktaş’ta 2 senedir şampiyon olan takımın büyüyen oyuncuları var. Aldığı sonuçlardan dolayı Fenerbahçe’nin oyuncuları değersiz olarak nitelendiriliyor. 2 sene önce buraya gelen Van Persie’den daha iyi kaç forvet bulabilirsiniz? Futbol ortamımız oyuncuları değersizleştiriyor. Düzenli bir takım için işleyen oyuncudan ziyade şapkadan tavşan çıkaran oyuncu arıyoruz” tespitinde bulundu. 
Valbuena’da Kuyt’ı gördüm
İmza için gün sayan Valbuena’yı göklere çıkaran Kocaman, “Valbuena’yı gerçekten beğeniyorum.. Defalarca Fransa milli formasını giymiş, üst seviyede futbol oynamış. Ama hâlâ bugün futbola başlamış ve çok ihtiyacı varmış gibi iştahlı top oynuyor. Benim onda gördüğüm teknik, son paslar, adam eksiltme, beceriden öte gördüğüm en önemli şey Kuyt’ta gördüğümle aynı. Son ana kadar direnen ve vazgeçmeyen bir oyuncu olması” şeklinde konuştu. 

F.Bahçe nasıl bu hale geldi?
“İmza attığım andan itibaren karşılaşacağım bir sürü problem var. Yapacağım tek şey ‘ne olmuş da bu kulüpte bu oyuncular bu hale gelmiş’ sorusunun cevabını bulmaya çalışacağım. Fenerbahçe dünya standardında bir takım olmak istiyorsa dünyada oynanan oyun ne ise buna uygun davranmak zorundasınız. Top rakipteyken artık herkes savunmacı. Topun da kıymetini bileceksiniz topa sahip olacaksınız...”

Türkiye Futbol Direktörü ne iş yapar?

“Türkiye Futbol Direktörlüğünün görev tanımının ne olduğunu açıkçası bilmiyorum. Gerekli miydi gereksiz miydi? Demek ki gerek görmüşler diye düşünüyorum. Fatih Terim’in bunun neresinde olduğunu, ne kadarı olduğunu, ben gözlemlediğim zaman anlayamıyorum...”

Manisa maçı 45 bin Başakşehir maçı 6 bin

“Manisaspor maçında 45 bin kadın vardı içerde, 15 bin erkek dışardaydı. Amcası orada, abisi orada, dayısı orada. Peki ya şimdi? En kritik maça, Başakşehir maçı, kupa alınacak belki de, 6 bin seyirci. Yani burda büyük bir tepki var. Bu tepkinin kaynağını bulmak lazım. F.Bahçe taraftarıyla güçlüdür...”

Alex mevzusu nedir böyle?

“Alex polemiği sebebiyle ‘Aykut Kocaman yıldız sevmez’ lafı yersiz bir şehir efsanesi haline dönüştü. Halbuki biz o dönem F.Bahçe’de takımı Alex’in etrafına kurduk. Alex en fazla süreyi benim zamanımda almış. Nedir yani bu Alex mevzuu, nedir, kriterleri nedir, anlayabilmek mümkün değil. Sakat olduğu, cezalı olduğu zamanlar dışında hemen hemen bütün maçlarda oynamış, en formda dönemini en yaşlıyken benim zamanımda geçirmiş. Sonra niye bu yakıştırmalar anlayabilmem mümkün değil...”

KOCAMAN ŞANS VERECEK
Rvp-Fernandao kalsın

Aykut Kocaman Robin van Persie ve Fernandao’dan faydalanmak istiyor. RvP’nin kalitesinin tartışılamayacağını, Fernandao’nun da krallık yaşamış bir isim olduğunu vurgulayan Aykut Hoca’nın bu iki oyuncuyla ilgili kesin kararını sezon başı kampından sonra vereceği öğrenildi. RvP ve Fernandao, Topuk Yaylası’ndaki kampta Kocaman’ın beklentilerine cevap verebilirse takımda kalma fırsatı yakalayacak. 
SON HIZ GOLCÜ ARAYIŞI 
Mitrovic veya Bajic

 F.Bahçe’de golcü çalışmaları sürüyor. Ön plana çıkan isim ise Newcastle United’ın 22 yaşındaki Sırp oyuncusu Alexander Mitrovic. Genç yaşına rağmen 27 defa giydiği millî formayla 8 gol kaydeden Mitrovic, bu sezon 29 maçta 6 gol, 6 asistlik performansıyla da Newcastle’ın Premier Lig’e dönüşüne katkı sağladı. Mitrovic’e yeşil ışık yakan Aykut Kocaman’ın takımda görmek istediği diğer isim ise Konya’dan öğrencisi olan 23 yaşındaki Boşnak golcü Bajic.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...