Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü

Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü

SPOR Haberleri

Galatasaray, TT Arena'nın berbat zemininde Juventus'u Sneijder'in golüyle devirerek bir gün gecikmeyle Şampiyonlar Ligi'nde yola devam dedi.

Portekizli hakem maçı tehir ettikten sonra geçen 12 saat, G.Saraylı idareciler için kabusa dönmüştü. UEFA delegasyonu karşılaşmayı 14'te, Türk Emniyeti ise 15'te oynatmak istiyordu. Mesele güvenlik olunca Avrupalılar ikna oldu. Bu sefer de çatıdaki biriken ve zemine kalıp halinde düşen karlar endişe ile karşılandı. Neyse ki, o da becerikli Türk zekası ile halledildi. Bütün hazırlıklar tamam; işlerini, okullarını asanlar tribünde, takımlar sahada, Eboue'nin sakatlığı sebebiyle oyun durmuştu ya, o da yandan oyuna girecek gibi kenarda... Ara ara yağan kar hakemin düdüğü ile yine hızlandı. Saha balçık içinde Tugay Hoca kenardan uyarılarda bulunup oyunculardan uzun toplarla çıkmasını istiyor. Dakikalar 32'yi gösteriyor. Oyun tam bir orta alan mücadelesi ile başlıyor maç... 13 dakikada net bir pozisyon yok ama kale önlerinde üstünlük kurma çabası her 2 takım için de geçerli. İkinci yarıda Mancini takımda değişiklik yapmıyor, sistemden taviz vermiyor. Artık tarih yazmanın zamanı gelmişti. Artık takımının reaksiyon göstermesi, yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen galip gelmenin hesaplarını yapıyordu. 54'te Sneijder sert vurdu, dışarda. 57'de Drogba vurdu, Bufon çeldi, Burak ıskaladı. Gol geliyordu. 59'da serbest vuruş için topun başında Drogba, topu bırakmıyor, vuruyor Tevez eliyle kesince sararıyor. Tribünler Selçuk vursun diye tempo tutunca bu sefer Burak geçiyor topun başına ama nafile... Uyanık Juve beraberliğe yatmak isteyince Mancini klasını konuşturdu, Eboue'nin yerine Umut'u sahaya sürdü. 84'te sağdan Umut doldurdu, Drogba indirdi veeeee Sneijder turu getiren golünü attı: 1-0. Nedir bu İtalyanlar'ın Cim-Bom'dan çektiği. G.Saray Juve'yi Avrupa Ligi'ne kendisini de Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura taşıdı. nbsp;BAHADIR ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ

nbsp;Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü
AVRUPA FATİHİ
Maç sonrası zaferi çılgınca kutlayan G.Saray'da futbolcular gurur doluydu. Son düdük sonrası soğuğa, çamura aldırmadan kendilerini Arena'nın zeminine bırakan sarı-kırmızılılar coşkusunu tribünlerde gözyaşlarını tutamayan taraftarlarıyla da paylaştı. Birçok mesajların verildiği maçla ilgili en anlamlı sözleri stoper Gökhan Zan söyledi. Karda kışta stada koşturan taraftara teşekkür eden Gökhan, "Boğulacaksak büyük denizde boğulalım. Yerimiz Avrupa Ligi değil Şampiyonlar Ligi. Bize inanmayanlara, İtalyanlara mesajımdır; G.Saray Avrupa fatihidir" sözlerini kullandı. Günün kahramanı Sneijder, "Mükemmel bir sonuç. Taraftar ve camia için sezon başından beri en önemli zafer bu. Biz iyi başlayamadık nbsp;ama biz iyi bir takımız. Bu galibiyet bize yardımcı oldu. Taraftara teşekkür ediyorum" derken Selçuk İnan, "Savaştık, bu sahada ancak bu kadar olur zaten. Sadece ben değil, herkes inandı, herkes mücadele etti. Bu galibiyet Galatasaray taraftarına, hatta tüm Türkiye'ye armağan olsun" şeklinde konuştu. Twitter hesabında bir aslanın zebraya saldırış resmini yayınlayan kaleci Fernando Muslera, "Bugün ilk hata yapan takımın kaybedeceğinin farkındaydık. Umarım bu galibiyet bizi ateşler" derken Semih Kaya, "Tevez bizi tedirgin etti ama çok önemli bir galibiyet aldık. Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam ettiğimiz için çok mutluyuz" açıklamasında bulundu. nbsp;

Mancini: Gruptan çıkarak imkansızı başardık
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini karşılaşma sonrasında sevinçliydi. Real Madrid ve Juventus'un olduğu gruptan çıkmanın büyük başarı olduğunu belirten İtalyan Hoca, "Oynanması gereken zor bir karşılaşmaydı. Pozisyonları değerlendirmeyi başardık. Neredeyse imkansız olarak görünen ilk etaptan turu geçtiğimiz için çok mutluyum" diye konuştu.
Mancini, "İtalyan takımına karşı zafer kazandığım için değil takımla beraber iyi adapte olduğumuz için sevinçliyim. Daha iyi bir zemin belki Juventus'a avantaj sağlayabilirdi. Bundan sonra bizi çok zorlu bir dönem bekliyor. Geçen sezon Galatasaray daha kolay bir gruptan çıkmıştı. Alınan bu zaferi bizi hiçbir şekilde bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza hediye ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

nbsp;Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü
ZAFER SES GETİRDİ
Aslan'ı dünya konuştu
G.Saray'ın zaferi özellikle Avrupa basınında yankı uyandırdı. İtalyanlar kaçan tura ağlarken; zaferi TuttoSport, "Juve tuş oldu!", La Gazzetta dello Sport, "Güle güle şampiyon, Galatasaray'a geçildin", l Messaggero, "Sneijder imzayı attı, Juventus elendi! Juve'nin yolu İstanbul'da karlar altında kaldı!" manşetleriyle duyurdu. İşte diğer başlıklar: La Repubblica: "Sneijder attı, Juve dışarıda kaldı", Daily Mail: "Türk Lokumu! Kar altında, Drogba ve Sneijder, Tevezli Juventus'u eledi", Marca: "Sneijder Juventus'u Devler Ligi'nin dışına itti"... Sniejder'in attığı gole "Tılsımlı Gol " diyen Sky Televizyonu ise, "Büyük maçlarda dev futbolcular" yorumunu yaptı. Alman Bild gazetesi, "Galatasaray, Juventus'u dışarı itti" başlığını attı. nbsp;

nbsp;Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü
Kopyası hiçbir zaman orijinali gibi olamayacak!
F.BAHÇE'YE GÖNDERME
G.Saraylı futbolcular ile F.Bahçeli oyuncular arasındaki "duran" sevinç fotoğrafının hikâyesi Kayserispor-G.Saray nbsp;maçında başladı. Chedjou, attığı golden sonra Melo ve Drogba ile "duran adam" sevinci yaşadı. F.Bahçeli futbolcular da geçtiğimiz hafta kazandıkları Rizespor maçı sonrası sarı-kırmızılılara göndermede bulunarak, soyunma odasında aynı sevinci paylaştı. İki takım futbolcuları arasındaki fotoğraf savaşı devam ederken, Melo twitter'dan "Kendi kişiliği olmayan başkasını taklit eder" sözleriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Karşılıklı atışmalarda son sözü ise Didier Drogba söyledi. Juventus maçından sonra soyunma odasında takım arkadaşları ile "duran adam" pozunu veren yıldız futbolcu, Instagram'dan paylaştığı bu fotoğrafa, "Kopyası hiçbir zaman orijinali olamayacak" notunu düştü.

nbsp;Aslanlar gibi yendi, Juventus'u çamura gömdü
Juventus maçının ertelenmesi TT?Arena Stadı'nın üstünün kapatılması tartışmalarını beraberinde getirdi.

Çatı polemiği
Önceki gün yağan kar ve dolu sebebiyle ertelenen Juventus maçı sonrası gündeme gelen TT Arena'nın çatısının kapatılması ile ilgili tartışmalar dünkü zafere rağmen alevlendi. Stadın yapımında büyük katkısı olan eski yönetici Işın Çelebi sert açıklamalar yaptı. Çelebi, "Bu çatı kapaklarını yapmamak kapısız araba kullanmak gibi bir şey. Düşünün arabanız var ve bakımını yaptırmıyorsunuz. Stat 100 milyon dolar getiriyor ama bir kuruş harcanmıyor. Doğalgaz bağlantısı 'yok' dediler, yalan. Bu stadın çatı kapaklarının yapılmaması G.Saray'a ihanettir" sözlerini kullandı. G.Saray yöneticisi Sedat Doğan ise, "Teknik olarak Arena'nın üstünü kapatamıyoruz. Taraftarın olduğu bölümdeki ısıtmayı da doğalgaz bağlantısı olmadan çalıştıramayız" derken, "Stat dizaynı yapılırken, 4 ihaleye çıkmış ve 4 ihalede de çatının kapanması yok. Zaten çatının kapanabilmesi ve sahanın da sağlıklı olabilmesi için sahanın dışarı çıkıp, içeri girmesi lazım. Böyle bir alan da yok. Her ülkede 20-25 senede bir böyle kar yağabilir ve bu zamanda yapacak bir şey yok. Karıştırılan şu, ısıtma sistemi yağan karı eritecek bir sistem değil. Bu sistem, don olmaması için, çimlerin sağlıklı kalabilmesi için yapılan bir sistem" diye konuştu. nbsp;

İGDAŞ: nbsp;Doğalgaz bağlantısı mevcut
Galatasaraylı yöneticilerin stattaki doğalgaz tesisatı ile yaptığı açıklamalar sonrası İGDAŞ bir bildiri yayınladı. Yapılan açıklamada, "TT Arena'nın kompleks içinde doğalgaz bağlanması için başvuruda bulunduğu tüm ünitelere gerekli tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra doğalgaz bağlantısı yapılmıştır. Söz konusu ünitelerde hali hazırda doğalgaz kullanılmaktadır. Yapılan açıklamaların gerçeklerin yansıtmadığını bildiririz" denildi. Öte yandan bir açıklama yapan TOKİ de, "Stadın alttan ısıtması yok şeklinde bir açıklama yapmadık. İş kapsamında çim saha alttan ısıtma sistemi uluslararası standartlarda yapılmış olup gerekli testler gerçekleştirilerek teslimi sağlanmıştır" denildi.

Aysal: Bizim için her rakip aynıdır
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal alınan galibiyetin önemine değindi ve stada gelen 38 bin taraftara teşekkür etti. Sarı-kırmızılıların başkanı, Galatasaray'ın, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olduğunu ve bu görevlerini sürdüreceklerini ifade ederek, "Başarının devamı gelecek. Çekilecek kurada her rakip bizim için aynı. Oyuncularımız bu güce sahip ve gerekeni yapacaklardır" diye konuştu.

UEFA: Öldürücü vuruş
G.Saray'ın zaferine UEFA da internet sitesinde yer verdi. "Sneijder'in ölümcül vuruşu, Galatasaray'a son 16'yı getirdi" manşeti kullanılan UEFA haberinde, maçın adamı seçilen Drogba'nın asistinin de övgüye değer olduğu belirtildi. nbsp;

Sistemli çalışma ile mutlu sona ulaşıldı
Arena'da dün sabah saatlerinden itibaren yoğun bir çalışma vardı. Çatıdaki kar tabakaları temizlenirken, çimlere zarar vermeyen özel bir kar küreme aracı çalışmalara katıldı. Zeminin temizlenmesinin ardından sıcak hava üfleme aleti ile saha çizgileri, kale ağzı kurutuldu. Donmuş kardan oluşan tümsekler de giderilmeye çalışıldı ve tüm çizgiler açılarak maçın başlaması sağlandı.

Hayal kırıklığı yaşadım
Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi. İtalyan Hoca, "Futbolumuzu sahaya yansıtamadık. Bu şartlara alışık değiliz. Bu yüzden son maça bırakmamalıydık. Maçın ertelenmesini istedim ama kabul görmedi" diye konuştu.

14.6 milyon euro kazandı
Devler Ligi'nde son 16'ya kalan G.Saray, 14.6 milyon euroyu kasasına koydu. 8.6 milyon euro katılım parası ile lige başlayan sarı-kırmızılılar 2 galibiyet, 1 beraberlik karşılığında 2.5 milyon euro elde etti. Aslan son olarak gruptan çıkarak, 3.5 milyon euro aldı ve toplamda 14.6 milyon euro kazandı.

Mancini'nin hasreti bitti
Mancini, Juventus'u 1-0 yendikleri maçta tam 5 yıllık bir hasretine son verdi. İtalyan teknik direktör en son 2007/08 sezonunda, Fenerbahçe'nin de yer aldığı grupta son 16 vizesi alabilmişti. İtalyan Hoca Manchester City ile 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında gruptan çıkamamıştı.

Prim 1 milyon dolar
Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal, geçtiğimiz haftalarda takımın gruplara kalması halinde 700 bin dolar prim verileceğini açıklamıştı. Ancak sarı-kırmızılıların başkanı Juventus galibiyetinin ardından prime zam yaptı ve takıma toplam 1 milyon dolar vereceğini iletti.

TWITTER'DAN

Neden hiç kimselere nasip olmayan başarıları Galatasaray yaşıyor hiç düşündünüz mü? :)
@ardakekevi nbsp;

Sneijder (10) 11.12.13 nbsp;Evet! Bugünün bir anlamı var Galatasaray!
@captainbllack_34 nbsp;

30 dakika oynayıp UEFA'ya, 60 dakika oynayıp Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanan takıma Galatasaray denir
@imamoji nbsp;

Alltan ısıtmalı, üsten yağmalı stada Juve bile dayanamadı :) Gelecek sene de bekleriz.
@nyilmaz90

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...