Aslan'a dev darbe

Aslan'a dev darbe

SPOR Haberleri

UEFA Kupası’nı Villarreal’in kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi için bir ön eleme daha fazla oynayacak. Sezonu açacağı tarihte seçimler henüz yapılmamış olacağı için takımın başında kimin olacağı belli değil. Takımın golcüsü Mustafa Muhammed, Tokyo Olimpiyatları’na gideceği için eleme maçlarında yer almayacak

Yalımcan Sarpyel

Son dönemde seçimle yatıp seçimle kalkan Galatasaray’ı büyük bir sıkıntı bekliyor. UEFA Kupası finalinde Manchester United’ın kupayı Villarreal’e kaptırması Galatasaray’ı da etkiledi. Sarı kırmızılılar Devler Ligi’ne kalabilmek için fazladan bir ön eleme daha oynayacak. İlk ön eleme maçını 20-21 Temmuz tarihinde oynayacak olan Cimbom, sezonu 14 Haziran’da açacak. Galatasaray’ın seçim tarihi ise 19 Haziran. Yani takımın top başı yapacağı tarihte henüz seçilmiş bir başkan ve tayin edilmiş bir teknik direktör olmayacak.

Büyük belirsizlik
Başkan Mustafa Cengiz, ‘üst başkan’ olarak tanımladığı Fatih Terim’le çalışmayacağını deklare etmiş, tecrübeli teknik adamdan da “Ona acil şifalar diliyorum” mesaj gelmişti. Bütün bunların yanı sıra takımın en önemli gol silahı Mustafa Muhammed de Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yer alamayacak. Mısırlı futbolcu, ülkesi adına 2020 Tokyo Olimpiyatlarında ter dökecek. Takımın diğer golcüsü Radamel Falcao’nun kalıp kalmayacağı ise esrarını koruyor. Kısacası; Villarreal’in kazanması, Galatasaray’ın iki ayağını bir pabuca sokmuş oldu.     

Aslan 27. sırada
KPMG Football Benchmark’tan 2021’in ‘Avrupa’nın Elitleri’ raporu geldi. Listede yine iki Türk kulübü var. Fenerbahçe üç yıl aradan sonra listeye girdi. Beşiktaş ise 33’üncü sıraya düşüp 32 kulüplük listenin dışında kaldı. Rapora göre Galatasaray 345 milyon avro ile 27, Fenerbahçe ise 184 milyon avro ile 32. sırada yer alıyor.

Ağustosa kadar yok
Mustafa Muhammed, Mısır ile Tokyo Olimpiyatlarında boy gösterecek. Mısır, Olimpiyatlarda ilk maçında 22 Temmuz’da İspanya, 25 Temmuz’da Arjantin, 28 Temmuz’da da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...