Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu

Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu

SPOR Haberleri

Chedjou ile öne geçen Cimbom'a ev sahibi Kweuke'nin penaltısıyla cevap verdi. Sarı-kırmızılı takımın lider Fenerbahçe ile puan farkı 6'ya çıktı

Lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkını korumak Galatasaray'ın 1 numaralı hedefiydi. Rize karşısında mutlak galibiyet alınmalı, puan kaybı yaşanmamalıydı. Şampiyonluk hedefleyen sarı-kırmızılılar doğal olarak böyle düşünüyor, Drogba'nın yorgun mu, yoksa Mancini ile kavgalı mı olduğu anlaşılamıyordu. Evinde oynadığı en son maç olan G.Antep'e 5 atan Rize de hafife alınmamalıydı. Mancini, Chelsea karşısındaki 2. yarıda iyi oynayan oyunculardan kurmuştu takımını... Yekta'ya forma vererek hem onurlandırmış, hem de 4'lü defansın önüne emniyet subabı olarak yerleştirmişti. Sarı-kırmızı renklere gönül veren cefakar taraftarlar karşılaşma öncesi kurufasülye ve balıklarını yiyip kıyıları döven hırçın dalgaları izlemişlerdi. Bir kaç saat sonra takımlarının fırtına gibi esmesini seyredip keyifli bir maça tanıklık etmek istiyorlardı. G.Saray'ın işinin kolay olmayacağı belliydi, üstüne bir de Rize'nin düşman işgalinden kurtuluş günü olunca Karadeniz ekibinin can havli ile saldıracağı belliydi. nbsp;
18'de Burak karşı karşıya pozisyonda kaçırdı. 32'de Ali Adnan'ın füzesi tribünleri ayaklandırdı. İlk yarı golsüz bitti. 61'de kornerden gelen topa iyi yükselen Chedjou, Chelsea maçındaki gibi golünü attı: 1-0. 73'te Umut kaçırdı. Mancini skoru korumak için 81'de Sneijder'in yerine Sabri'yi oyuna aldı. 85'te Tevfik sağ çaprazdan ceza sahasına daldı, Muslera düşürdü. Kweuke penaltıyı kaçırmadı: 1-1. G.Saray'ın bu sezon deplasmandaki puan kayıpları sürüyor. F.Bahçe'yle puan farkı şimdi 6.ö

nbsp;Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu
Forvet oyuncularımız kötü oynadı
G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini maçı değerlendirirken, "Skora bakıldığında hak etmediğimiz bir sonuç. 3-0, 4-0 gibi skorlarla kazanmamız gereken bir maçtı" diyerek oyuncularına sitem etti. Özellikle forvete yüklenen İtalyan çalıştırıcı, "Hiçbir şey söyleyemiyorum. Net pozisyonlar yakaladık. Çok çok üzgünüm. Forvetlerimiz çok kötü performans sergiledi. Memnun değilim" şeklinde konuştu. Mancini şöyle devam etti: Büyük hatalar da yaptık, bu hataları yapmamamız lazım. Deplasmana gidip bu kadar pozisyon bulup kazanamıyorsanız sıkıntı var demektir. Bunu düzeltmemiz, deplasman fobisini yenmemiz lazım. 6 puan çok büyütülmesi gereken bir fark değil, kapanabilir. Bu haftayı penaltı haftası olarak değerlendirebiliriz. Bugünkü penaltı, penaltıydı. F.Bahçe'nin penaltıları için konuşmak gereksiz bence. Bizim konsantrasyonumuz tamamen Galatasaray...


nbsp;Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu

Yine kağıtla taktik gönderdi!
Roberto Mancini, maçın 32. dakikasında takımının taktiğini değiştirdi. İtalyan çalıştırıcının bunu daha önce de yaptığı gibi kağıda yazarak oyunculara aktarması kameralara yansıdı. Mancini, Umut Bulut'u ileri uçta sola çekerken, Burak Yılmaz'ı da sağa yakın görevlendirdi. Sneijder'in de, Umut Bulut'a yakın oynamasını istediği göze çarptı.

BUNUN ADI KÂBUS
Süper Lig'de lider Fenerbahçe ile arasında 4 puanlık farkı korumak isteyen G.Saray Rize deplasmanında şoku yaşadı. Sarı-kırmızılı takım özellikle Mancini yönetiminde dış sahada yaşadığı puan kayıplarına yenilerini ekledi. İtalyan hocayla 9 deplasman maçına çıkan Aslan bunlardan sadece Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor maçlarını kazanabildi. Bu maçlarda 2 mağlubiyet 5 beraberlik alan Cimbom tam 16 puan kaybetti ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Sarı-kırmızılı takım ligin 23. haftası itibarıyla çıktığı 12 dış saha maçının da sadece üçünü kazanabildi. Rize karşısına lider F.Bahçe'yle arasında 4 puan farkla çıkan G.Saray farkın 6'ya çıkmasına engel olamadı.
Kaçırdıkça rakip hırslandı
Maç sonrası üzgün olduklarını söyleyen G.Saraylı Emre Çolak, "Zorlu Chelsea maçından sonra zorlu bir deplasmana geldik. Puan kayıpları yaşanmaması gereken haftalardayız. Çok şanssız pozisyonlar kaçırdık. Kaçırdıkça rakip daha çok hırslanıyor. Pozisyonları değerlendiremezseniz golü yiyorsunuz. Kazansaydık çok iyi olacaktı ama yapacak bir şey yok" açıklaması yaptı. İzet Hajrovic ise, "Bence bugün performansımız iyiydi. Bir çok pozisyona giriyorsunuz ve deplasmanda bunları değerlendirmeniz gerekiyor. Bunlar gol olmayınca da skor iyi olmuyor. 6 puanlık farkı kapatacak zamanımız var. Fenerbahçe'den daha üst seviyede olacağımızı ve daha çok puan toplayacağımızı düşünüyoruz. Onlarla kendi sahamızda oynayacağız maç çok kritik ve kazanmamız gereken bir maç olacak" şeklinde konuştu.



nbsp;Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu
Selçuk İnan cezalı
Karşılaşmanın 43. dakikasında sarı kart gören Selçuk İnan, cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı futbolcu, gelecek cumartesi günü Galatasaray'ın, Arena'da Akhisar Belediyespor ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecek. Selçuk bu sezon ligde 21 karşılaşmada oynamıştı.

nbsp;Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu

CİMBOM'UN YENİ GOLCÜSÜ CHEDJOU!
Galatasaray'ın son haftalardaki en flaş ismi şüphesiz Aurelien Chedjou. Dün Çaykur Rizespor filelerini sarsan sarı-kırmızılı futbolcu kariyerinde ilk defa üst üste forma giydiği 3 maçta gol atma başarısını gösterdi. Ligin 20. haftasında Arena'da oynanan Eskişehirspor maçında ağları havalandıran Kamerunlu futbolcu hafta içinde de on birde şans bulduğu Chelsea'ye golünü atmış, G.Saray'ın tur umutlarını canlı tutmuştu. Chedjou, Galatasaray formasıyla toplamda 4 gole ulaştı.

Tribünler ful çekti
Maçta tribünler tamamen doldu. Yeşil-mavili taraftarlar, takımlarına coşkulu bir şekilde destek verirken kale arkasındaki misafir takım tribününü tamamen dolduran sarı-kırmızı taraftarlar da takımları lehinde tezahüratlarda bulundu. G.Saray'ı protokolde yöneticiler Lütfi Arıboğan ve Necati Demirkol temsil etti. nbsp;


Tütüneker: Kazanabilirdik
Ç.Rize'nin hocası Uğur Tütüneker maç sonrası, "İlk yarı iyi değildik. İkinci yarıda pozisyonlarımız var ve penaltıyla beraberliği bulduk. 1 puan aldığımız için mutluyuz. Hücumda çok daha iyi olmalıyız ama ligin altlarında oynayanlar bilirler, böyle takımlar bulundukları yerin stresinden her istediklerini yapamaz" dedi.


Bir de bunlar var...


ÇAYKUR RİZE
gt; Florin Cernat'ın Türkiye kariyerindeki 101, Süper Lig'deki 84. karşılaşması. gt; Uğur Tütüneker teknik direktör olarak Süper Lig'de 42. maçına çıktı. gt; Evinde oynadığı son 4 maçta 3'ü beraberliği.


GALATASARAY
gt; Kariyerinde 234. maçına çıkan Aurelien Chedjou 21. golünü kaydetti. gt; Deplasmandaki son 6 maçında 5. beraberliğini aldı. gt; Yekta Kurtuluş 70 gün sonra 11'de yer buldu.


Ramires: Maça hiç asılmadık nbsp;
Chelsea'nin Brezilyalı futbolcusu Ramires, Galatasaray ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçına fazla asılmadıklarını belirterek, "Stamford Bridge'de Galatasaray'ı yenip, tur atlayacağız" şeklinde konuştu. Ramires'in ayrıca "Maçlarda böyle şeyler olur ama Burak bana bilerek vurdu. Gene de kusuruna bakmıyorum" ifadesini kullandığı öne sürüldü.

Drogba soluğu Milano'da aldı
Mancini tarafından Rize'ye götürülmeyen Drogba soluğu Milano'da aldı. Arkadaşı Milan'lı Balotelli ile görüşen yıldız oyuncu, Londra'ya geçip ailesini gördükten sonra ise Belçika'da Fildişi Sahilleri Milli Takımı kampına katıldı. Rize maçı kadrosuna alınmayan Drogba, "Hoca böyle bir karar verdi. Dinlendirmek istediğini söyledi. Konuşarak her şey daha kolay oluyor" dedi.

Eboue kenardan izledi
G.Saray'da kadroya alınmayan Eboue, takım arkadaşlarının ısınma çalışmalarını yarım saat boyunca saha kenarından dikkatle takip etti. Mancini'den izin alarak maç öncesi soyunma odasında yer alan Eboue takım arkadaşlarına moral verip motive etti. Eboue (ortada) saha kenarında Çaykur Rizesporlu Engin Baytar ve Lualua'yla da bir süre sohbet etti. nbsp;



TWITTER'DAN


Chedjou yanlış yerde oynuyor arkadaş :) @pasakliaslan


Kornerden gol atamayan Galatasaray yoktur. Chedjou'suz Galatasaray vardır!
@ fikisima


Umut'un rezalet vuruşundan sonra Mancini soyunma odasına gidiyordu neredeyse. Haklı adam! @bztka


Hiç biri değil de Muslera'ya yazık. Keşke direkt gol olsaydı. Adam çöktü be!
@ahmethebil





nbsp;Aslan k'rize' girdi! G.Saray Rize'de kendi etti kendi buldu


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...