Arka direk kabusu

Düzenleyen:
Arka direk kabusu

SPOR Haberleri

Değişen kadro, uyum sürecini henüz atlatamazken son olarak Dinamo Kiev maçında Tsygankov’u arka direkte ‘unutan’ siyah-beyazlılar bir kere daha hüsranı yaşadı

5 yıl aradan sonra yer aldığı Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Benfica karşısında deplasmanda beraberliği son saniye frikiğiyle kurtaran Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında ise yine bir frikik golüyle öne geçerken bu defa galibiyeti kaçıran taraf oldu. Beşiktaş, bu sezon 5 Süper Lig, 2 Şampiyonlar Ligi ve 1 Süper Kupa maçı olmak üzere 8 karşılaşmaya çıktı. Siyah beyazlılar, 6 karşılaşmada kalesinde 9 gol görürken sadece Akhisar maçında kalesini gole kapattı. Beşiktaş’ın yediği gollerin arka direkte boş bırakılan rakip takım oyuncularından gelmesi ise dikkat çekti. Arka direkte boş bırakılan oyuncuların attığı gollerin yanı sıra birçok pozisyonda yine arka direkte oyuncuların boş olduğu ancak topların o isimlere ulaşmadığı görüldü.
Arka direk kabusu

Katı defansları aşıyor ama… 
Dinamo Kiev ile oynanan karşılaşmanın 65. dakikasında Viktor Tsygankov, arka direkte boş kalmış ve topu ağlara göndermişti. Aynı tarzda yapılan bu hataların ardından ise Beşiktaşlı taraftarlar, bu pozisyonların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Özellikle Konyaspor, Galatasaray ve Dinamo Kiev maçlarında bu pozisyonların çok fazla yaşandığı ortaya çıkarken Beşiktaş, bu 3 maçtan da galibiyet elde edemeyerek sahadan beraberliklerle ayrıldı. Ayrıca bu sezon değişen kadro yapısıyla birlikte oyun anlayışındaki değişiklikler de dikkati çeken bir başka unsur oldu. Kartal, defans yapan takımlara karşı rahat galibiyetler alırken, mücadele gücü ve pas organizasyonu yüksek takımlara karşı zorlanıyor.  
Arka direk kabusu

Oyun anlayışı değişti
Geçen sezonun en belirgin özelliği olan defanstan itibaren başlayan pas organizasyonunun yerini özellikle son iki maçta uzun topların alması, şu an için her maç değişen ilk on bir oyuncularının birbirine tam olarak alışamamış olmasına bağlanıyor. Bunun yanı sıra hücum hattında Gomez ve Sosa’nın yerine monte edilen Aboubakar ve Talisca’nın da tamamen farklı oyun karakterine sahip olmaları, Beşiktaş’ın hücum tarzının daha durağan ve defans arkasına atılan uzun toplara dönmesine bir başka sebep olarak görünüyor. Talisca’nın, pas yeteneği çok yüksek olmasına rağmen maç içinde sıkça yaşadığı oyundan kopmalar ve fiziki düşüşleri, Aboubakar’ın Gomez’in tam tersine sürekli sağa, sola açılması ve defans arkasına kaçma isteği takım oyununun aksamasına ve pas organizasyonunun yeterince yapılmamasına neden oluyor.

11’İNİ BULAMADI!

Şenol Güneş her maçta takımla oynuyor. Kartal büyük ihtimalle 
Rizespor maçında da sahaya farklı isimlerle çıkacak. Dinamo Kiev karşısında varlık gösteremeyen Adriano’nun yerine Olcay’ın, Aboubakar’ın yerine de Cenk Tosun’un on birde olması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...