Arıboğan: 'Şike var' demedim

Arıboğan: 'Şike var' demedim

SPOR Haberleri

“Cornu'yla savcılıkta yapılan görüşmede 'Fenerbahçe'nin şikeye karıştığına şüphem yok' diye bir ifade kullanmadım”

Yeniden görülmeye başlanan 'Futbolda şike' iddialarına yönelik davada dönemin TFF yetkilisi Lütfi Arıboğan ifade verdi. Duruşmaya, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım katılmazken; tanıklar Tayfur Havutçu, Ahmet Çelebi, Olgun Peker, Serdar Adalı, Şekip Mosturoğlu, Göksel Gümüşdağ ve Lütfi Arıboğan geldi. Duruşmada ilk olarak Göksel Gümüşdağ Beşiktaş-İstanbul BŞB maçıyla ilgili ifade verdi. Gümüşdağ “İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başkanıyken, İbrahim Akın'a ve İskender Alın'a birçok kulüp talip oluyordu. Serdar Adalı ile Holosko'nun kiralanması için konuştuk. İbrahim Akın'a hem Beşiktaş hem de Galatasaray talip olmuştu. Kupa finaline gelince, o maç Şampiyonlar Ligi finali kadar güzel oldu” dedi. Abdullah Avcı da her iki oyuncusunun da o maçta Beşiktaş'a karşı forma giydiğini söylerken, “Şike yapanı anlar mısınız” sorusuna, “Şikeye inanmam, hayata bakışım böyle” karşılığını verdi. Avcı, “İskender ve İbrahim üçüncü golü atsa bunlar konuşulmazdı, İskender'e kefilim” dedi. 
Fener'in aleyhine çalışmadım
Şike Davası'nda ilk kez tanık olarak ifade veren dönemin TFF yöneticisi Lütfi Arıboğan, UEFA Müfettişi Pierre Cornu ile 3 Temmuz operasyonunun ardından savcılıkta yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. Arıboğan, “O görüşmede ben tercümanlık yapmadım çünkü Fransızcam yok. Görüşmede UEFA tarafından bize yani  herhangi bir bilgi verilmedi ve soru sorulmadı. Cornu'nun 'Fenerbahçe yüzde 1 bile masum olamaz mı?' şeklindeki sorusuna 'Hayır' diye bir cevap vermedik. 'Fenerbahçe'nin şikeye karıştığına şüphem yok' ifadesini kullanmadım. O görüşmede ne benim ne de TFF'nin, Fenerbahçe'nin suçu veya masumiyetiyle ilgili yorumu olmadı” dedi. Arıboğan, Zekeriya Öz ve savcılarla görüşmediğini de ifade ederken “Fenerbahçe maçlarında şike yapıldı bilgisi geldi mi” şeklindeki soruya, “Şike ihbarı olan bir rapor gelmedi. Benim şikeye yönelik tespitim olmadı. Ne benim ne de TFF'nin ön yargısı yoktu. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmedik” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...