Arda Turan Barcelona sorularını cevapladı, işte o soru cevaplar

Arda Turan Barcelona sorularını cevapladı, işte o soru cevaplar

SPOR Haberleri

Atletico Madrid'den totalde 41 milyon euroya Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, kulübüne özel açıklamalarda bulundu.

İşte sorular ve Arda'nın cevapları Birçok oyuncu için Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkmak doruk noktasıdır. Bizim kulübümüzde olmak senin için ne anlam taşıyor? nbsp;
Barcelona'nın bir parçası olmak bana çok şey ifade ediyor. Bu benim hayalim, bütün çalışmalarımın bir ödülü, kariyerimin zirvesi... Benim için her şey demek.


Barcelona Xavi'yi kaybetti. Ama senin gelişin taraftarlar için yeni bir teminat. Bunun için hazır mısın? nbsp;
Barcelona'da mücadele etmeye hazırım. Kendime ve arkadaşlarıma güveniyorum. Eminimki adaptason sürecimde bana çok yardımcı edeceklerdir.


Barcelona oyuncusu olma yolunda seni en çok ne çekti? nbsp;
Beni en çok etkileyen şey kulübün değerleri. Bu değerlere bu kulübü diğerlerinden farklı kılıyor. Bu oyuncular için de geçerli. Saha içi ve saha dışında bu değerler bir sistemin parçası. Kısacası Barcelona saha içi ve saha dışında tam bir takım. Barcelona'nıın oyun sistemi Simeone'nin Atletico'sundan biraz farklı.


Sence Luis Enrique'nin Barcelonasına hemen uyum sağlayabilecek misin?
Luis Enrique'nin uyguladığı sistemi tercih ederim. Benim hedefim burada oynamak, asla vazgeçmeyen filozofimi buraya adapte etmek, saha içinde ve dışında kendime ve arkadaşlarıma güvenmek. Sisteme alışmak için elimden gelenin en iyisini yapıp her geçen gün daha iyi olacağım.
Arda Turan


Her zaman Messi'ye olan hayranlığından bahsediyorsun. Onunla beraber oynayacak olmak nasıl bir duygu? nbsp;
Şimdi, Messi hakkında ne düşünüyorum? Basit tabirle o dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi. Bunu birçok röportajımda söyledim ve hala böyle düşünüyorum. O en iyisi. Onunla beraber aynı formayı giyip aynı takımda oynayacak olmak gurur verici.



Çocukken kahramaın kimdi? nbsp;
Her zaman Maradona'ydı. Fakat güncel oyunculardan söyleyeceksek kesinlikle Iniesta. Barcelona çok gol atmaya yatkın bir takım. Bu açıdan takıma katkın olacağını düşünüyor musun? Galatasaray'dayken 5 sezonda 43 gol atmışsın, yani bu açıdan deneyimin var. Kişisel hedefler koymam. Önceki istatistiklerim geçmek benim hedefim değil. Ama bu sistem ve oyuncularla kesinlikle bunun gelişeceğine inanıyorum. Benim için Luis Enrique'nin Barcelona'sına entegre olabilmek çok önemli.


Atletico'nun en iyi zamanlarından birisnde oradaydın. Bunun galibiyete alışmış bir takımda olmana yardım edeceğini düşünüyor musun? nbsp;
Hayallerimi gerçekleştirmek ve hedeflerime ulaşmak konusunda kısmetliyim. Şu andan itibaren, tek hedefim önümüzdeki her kupayı kazanmak.


Neden 6 kupa olmasın? Barcelona'nın yeni forması hakkında ne düşünüyorsun? nbsp;
O formanın takım ve dünyanın her yerindeki taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu formalardan birisine adımın yazılacak olmasından dolayı çok gururluyum. Eminim ki yeni tasarım da bize şans getirecektir.


Barcelona şehrine aşikar mısın? Sevdin mi burayı? nbsp;
Barcelona'yı seviyorum. Ben İstanbul'da doğdum, denize yakında. Her gün tekrar denize yakın bir yerde uyanacağım için çok şanslıyım. Fakat bu şehirde rahat edebilmem için önce bu şehirde başarılı olmam lazım. Eminim ki bu da bir etken.


Takımdan kimseyi tanıyor musun? nbsp;
Ivan Rakitic. Çünkü genellikle maçlardan sonra onunla konuşurum.


eurosport
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...