Arda Güler'i köpekbalıkları yer! Real Madrid'in eski fizyosundan yıldız futbolcu için dikkat çekici yorum

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Arda Güler'i köpekbalıkları yer! Real Madrid'in eski fizyosundan yıldız futbolcu için dikkat çekici yorum

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Arda Güler neden sık sık sakatlanıyor? Real Madrid bir yandan Arda Güler'in depresyona girmemesi için uğraşıyor, bir yandan da neden sık sık sakatlandığını anlamaya çalışıyor. İspanyol devinin eski fiziksel antrenörü José Luis San Martín bugün Marca gazetesine Arda Güler'e ilişkin görüşlerini paylaştı.

Real Madrid, 2017 yılından bu yana takım doktoru olan Hırvat Niko Mihic'in görevine son verirken, İspanyol basını kararın arkasında "Arda Güler olayının" olduğunu iddia etti.

Marca gazetesi, Real Madrid Başkanı Florentino Perez'e ve Hırvat yıldız Luka Modric'e çok yakın bir isim olarak bilinen doktor Mihic'in, özellikle Arda Güler'in sakatlıkları sonrasında uyguladığı tedavi yöntemlerinin "şüphe yaratması" üzerine görevden alındığını ileri sürdü.

ARDA GÜLER'İN FİZİĞİ REKABETE HAZIR DEĞİL

Real Madrid'in eski fiziksel antrenörü José Luis San Martín de bugün Marca gazetesine Arda Güler'in gündemden düşmeyen "fiziği"ne ilişkin görüşlerini paylaştı. İşte o yazı:

"Real Madrid, Güler'i uzun süredir takip ediyordu çünkü takım arkadaşları ve teknik ekibin antrenmanlarda da gördüğü gibi, teknik açıdan bakıldığında Güler'in seviyesinin muhteşem olduğu yönünde haberler vardı.

"KÖPEKBALIKLARI" ARDA'YI YER...

Ancak ilk antrenmanlarda fiziğinin (1.75 metre boyunda ve 69 kilo), 'seviye' fiziğe sahip, elit' futbolcularla rekabet etmek zorunda olan bir oyuncudan ziyade, yıldız kategorisindeki bir oyuncuya özgü olduğu da kaydedildi.

"Ayrıcalıklı, güçlü ve hızlı fiziğe sahip, 1,85'in üzerinde ve ortalama 80 ila 85 kilo arasında, çok yüksek göreceli güce (kilogram başına güç) sahip rakipler. Topla olan anlaşmazlıklarda gerçek 'köpekbalıkları' karşısında olacak.

Arda Güler'i köpekbalıkları yer! Real Madrid'in eski fizyosundan yıldız futbolcu için dikkat çekici yorum

Carlo Ancelotti, Arda Güler'den çok şey bekliyor.

MENİSKÜS AMELİYATI OLDU

Sağ dizindeki menisküs yırtılan çocuk ameliyata alındı. Rehabilitasyon sırasında rektus femoris'ini (kuadriseps'in dört kasından biri) yırttığını ve yeni kas yaralanmasının olduğu ortaya çıktı.

MARCA'nın özel olarak duyurduğu 'Güler davası' tetikleyicisi olarak sağlık hizmetleri başkanı Niko Mihic'in aniden görevden alınması, genç oyuncunun fiziksel yüklerinin planlanmasında hatalar yapıldığını, Güler'in fiziksel açığının ise arttığını gösteriyor.

ANCELOTTİ FARK ETTİ

Alt ve üst vücudundaki kas kütlesini artırmak için titiz bir kuvvet çalışmasıyla (hipertrofi) telafi edilmesi gerekiyordu. Bu sayede darbeler (koşma, hızlanma, frenleme, yön değiştirme, çarpma...) eklemleriniz tarafından değil, iskelet kaslarınız tarafından emilecektir.

Bu şekilde, oyuncu (Ancelotti'nin de fark ettiği gibi) zarar gören özgüvenini geri kazanacak ve Real Madrid taraftarları onun olağanüstü yeteneğinin tadını çıkarabilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...