Ankaragücü - Beşiktaş maçı öncesi Faruk Koca'dan gerginliğe son verecek karar

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Beşiktaş maçı öncesi deplasman tribünün önüne giderek "hoş geldiniz" diyeceğini açıkladı. Koca, maça deplasman seyircisinin alınması için çağrı da yapmıştı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında sahalarında oynayacakları Beşiktaş maçı öncesi, ofisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koca, Beşiktaş maçının önemli olduğunu ve uzun süredir iki takım taraftarları arasındaki gergin atmosferin değişmesi için Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüştüklerini dile getirdi.

Hafta içinde yaptığı yazılı açıklama ile Beşiktaş taraftarını başkente davet ettiklerini aktaran Koca, spor branşlarının barışla özdeşleştiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"GERGİNLİK SONA ERMELİ"

“Bu gerginliğin uzun süre devam etmesi doğru değil. Biz ev sahibiyiz, üzerimize düşeni yapacağız. Her türlü gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hem taraftarımız hem yönetimimiz hem camiamız bunu yapacaktır, buna inanıyorum.

Beşiktaş’ın da o gün kongresi var. Belki yönetim kesiminde misafir az olabilir ama nihayetinde büyük bir cami olduğu için de kitlelerini en iyi şekilde burada ağırlayacağız. Merak etmesinler. Biz bütün taraftar kitlemize, tribün gruplarımıza açıkça söyledik. Fakat işin bir de güvenlik yanı var. Güvenlik yanıyla ilgili Ankara emniyeti gerekli önlemleri alacaktır. Bütün maçlarda zaten bu hassasiyeti gösteriyorlar.

https://twitter.com/Ankaragucu/status/1730208243798945879

"SORUN ÇIKACAĞINI ZANNETMİYORUM"

Burada belki yıllardır biriken bir olumsuzluğun tekrarlanmaması için daha belki fazla bir önlem alınmış olabilir. Ama ben bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Bu bir adım olur ve bundan sonra böyle nahoş olayların yaşanmaması için bir başlangıç olurdu diye düşünüyorum. Hem taraftarları hem camiaları hem iki kulübün yöneticilerini hem sorumluluk çerçevesinde davranmak açıklama yapmak gerekiyor. Dediğim gibi ben başkan olarak Beşiktaş taraftarının tribünde belki yanlarına gidip 'hoş geldiniz' diyeceğim, ziyaret edeceğim. Bu anlamda arkadaşlarda bir tereddüt olmasın, gönül rahatlığıyla gelebilirler.”

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...