Andrei Kirilenko milli takıma veda etti

Andrei Kirilenko milli takıma veda etti

SPOR Haberleri

Rusya'nın yetiştirdiği önemli basketbolculardan Andrei Kirilenko, milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Andrei Kirilenko, Rusya Milli Takımı günlerinin kendisi için sona erdiğini duyurdu.Kirilenko yaz transfer döneminde NBA Batı Konferansı ekibi Minnesota Timberwolves'ten ayrılarak Doğu Konferansı'nda mücadele eden Brooklyn Nets'in yolunu tuttu. Rus yıldız, ailesi ve çocukları ile zaman geçirebilmek adına 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda milli takımdan affını istedi.Kendisi ile yapılan röportajda bu kararının nedenlerini dile getiren Kirilenko, şu ifadeleri kullandı:
"Rusya Milli Takımı'na 14 yılımı verdim, ve şu anda artık geri adım atmanın zamanının geldiğini hissediyorum. Ailem için çok çok az bir zaman ayırabiliyorum. Bu yıl, milli takımda görev yapmadığımdan dolayı, çocuklarımı daha yakından tanıma fırsatı buldum. Nelerden hoşlandıklarını, nelerden hoşlanmadıklarını, hangi sporları en çok yapmak istediklerine tanıklık ettim.


Bu biraz komik gelebilir ama basketbol oynamam nedeni ile çocuklarımın büyüdüğünü gördüğüm zamanları kaçırmak istemiyorum. Gerek milli takımdaki, gerekse de kulüp kariyerimde oynadığım ekipler adına bence yeterince iyi iş çıkardım.


Önümde 2, 3 veya 4 yıl daha basketbol oynayabileceğim bir süre kaldı. Bundan sonra, fiziksel olarak yüksek seviyede oynamayı devam ettiremeyeceğim. Bir profesyonel olarak, en üst seviyede oynamak istiyorum. Elbette, bir taraftan bu zor bir karar olsa da öte yandan çok kolay. Her şeye rağmen iyi hissettirdi."
(Sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...