Altaç '2014 için Diyarbakır'da iddialıyız'

/ Kaynak: İHA
Altaç '2014 için Diyarbakır'da iddialıyız'

SPOR Haberleri  / İHA

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını söyledi.

Diyarbakır'da aktif bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Altaç, "Biz 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialıyız." dedi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı olarak seçimleri kazanma, kaybetme gibi bir korkularının olmadığını belirten Altaç, Diyarbakır'ın geçmişiyle, kültürüyle, medeniyetiyle paralel bir hizmet almadığını savundu. Yerel yönetimlerin amacının vatandaşa hizmet etme olduğunu kaydeden Altaç, "Vatandaşın sosyal yaşam standartlarını yükseltmek, şehirde, kasabada, ilçede ulaşımdan tutun, tüm alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaktır. Birinci hedef bu olmalıdır. Bu anlamda Diyarbakır'daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik temelden uzaklaşması, ideolojik temelle bağlarını kesmesi kanaatindeyiz. Bu anlamda biz 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialıyız." şeklinde konuştu. nbsp;Altaç, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ekim'de yapacağı açıklamayı da değerlendirdi. Çözüm sürecini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti tarafından başlatıldığına dikkati çeken Altaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de bu süreci götürecek, bu süreci başlatacak ne bir siyasi parti ne bir irade vardır. Bunu herkes bu şekilde bilsin. Bu süreci başlatan AK Parti'dir. Recep Tayip Erdoğan'dır ve yine götüren de kendileridir. Bu demokratikleşme paketini açarken, birilerinin silah zoruyla açmadık. Halkın talepleri olduğu için açtık. 15 Ekim'de İmralı'da yapılacak açıklamadan ziyade biz önümüze ve vatandaşların taleplerine bakıyoruz. Bu saatten sonra oluşan iklimin desteklenmesi lazım. Oluşan iklimin sürdürülebilir olması için katkı sunması gerekiyor. Ben dediğim dedik, benim astığım astık, benim kestiğim kestik mantığı işlemeyecektir. Ve vatandaşımız da bunu hiçbir şekilde tasvip etmeyecektir."

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...