Alp Yalman projelerini anlattı 'Geçici bir süre için gelmiyoruz'

Alp Yalman projelerini anlattı 'Geçici bir süre için gelmiyoruz'

SPOR Haberleri

Galatasaray'da Duygun Yarsuvat ile birlikte başkanlığa aday olan Alp Yalman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Galatasaray'da 25 Ekim'de düzenlenecek olan kritik olağanüstü seçimli genel kurulda, başkan adayı Alp Yalman önemli açıklamalarda bulundu. Geçmiş yönetimden kötü bir mali miras aldıklarını ifade eden Yalman, görev süresini de 2016 olarak belirledi.
İşte Yalman'ın o açıklamaları:
"Geçici bir süre için gelmiyoruz. İş yapmaya ve sorunları çözmeye geliyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımla da Galatasaray'ın sorunlarını çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahibiz. Öncelikli anlayışımız Galatasaray camiasına ve sizlere hiçbir konuda yalan söylememek olacaktır. İlişki içersinde bulunduğumuz tüm kurum ve kuruluşlara karşı dostane bir tutum sergileyeceğiz." Vereceğimiz tüm vaatleri yerine getireceğiz. Geçmiş yönetimden son derece olumsuz mali tablo miras alıyoruz... Kötü bir mali miras devralıyoruz. Kalıcı başarıyı kaynak oluşturan nbsp;etkin mali yönetim ve iç denetim mekanizmalarını çalıştıran bir strateji ile yakalayacağız. Kulübün taşınmazlarını elden çıkarmayacağız. Üzerlerindeki şerhleri kaldırarak mevcut borçları indirme politikası uygulayacağız. Farklı dijital platformlar kurarak yeni gelirler nbsp;oluşturacağız. Bir yandan da tüm sportif ve idari sözleşmeleri gözden geçirerek revizyona gideceğiz... Kurucumuz Ali Sami'Yen'in felsefesinde ayrılmayacağız. Futbol akademilerimizi geliştireceğiz. TT Arena'nın gerekli bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. İlgili merciler nezdinde ulaşım sorunlarını çözmek için iletişim halinde olacağız.
Basketbol, voleybol ve tüm branşlarımızda tüm gücümüzde çalışacak ve kulbümüze yeni salonlar kazandırmak için çalışacağız. Galatasaray tarihi araştırmaları enstitüsü altında Türkiye'nin en büyük spor arşivini hizmete sunacağız.
Tüm bu hedefleri hayata geçirirken insan kaynağımızdan da en etkin biçimde yararlanacağız. Üyelerimizle bir araya gelerek üyelerimizi dinleme toplantıları düzenleyeceğiz... Galatasaray camiası 3 dönem ve 6 yıl başkanlık onurunu yaşattı. Amacım bu 20 yıllık yöneticilik hayatımda edindiği Galatasaraylılık tecrübemi genç yöneticilere aktararak yeni zaferler oluşturmaltadır. Allah yolumuzu açık etsin. Teşekkürler.
8 ayılı bir dönem diye bir şey yok. başka arkadaşlar başka türlü düşünebilirler. Bizim Düşüncemiz bu yolda. Biz yapabileceklerimizi 2016 Mayıs'ına kadar yoluna koyma süreci olarak tanıdık.


"FENERBAHÇE İLE YAKIN OLACAĞIZ"
Galatasaray hiçbir kulüple düşman olmaz, Galatasaray'ın her kulüp dostu ve yakınıdır. Nefretle karıştırmamk lazım. Bu tip düşünceler tribüne e-bilet ve passoligi getirdi. Seyircilerin keyif alarak seyredeceği, beraberce secinip üzüleceği bir ortam... Bunlara ancak spor dünyasındakilerin birbirine elini uzatması emsal teşkil eder. Galatasaray'ın ne kardeş kulüpleriyle ne de federasyonlarla problemi olamaz, olmamalı. Uzattığımız dostluk elini almayacak birini de tanımıyorum. nbsp;
Galatasaray Genel Kurulu Su Ada'nın Galatasaray Ada'sı haline getirilmesiyle ilgili talimat verdi. Gelir gelmez oturup konuşacağız. Prandelli Galatasaray'ın antrenörü, onun düşünceleri nedir, Galatasaray'ı daha iyi günlere getirebileceğk niyette midir, bunları konuşacağız. Gelir gelmez sözleşmeleri feshetmeyi sevmiyor. Nasıl Fatih'e canım sıkıldıysa, aynı şeyi Prandelli'ye yapacak değiliz.
Benim bütün bildiğim Galatasaray'a hizmet etmek. Galatasaray'a olan borcum hiç bitmeyecek. Galatasaray'da kardeşliği ve dostluğu pekiştireceğim dersem haksızlık etmiş olurum. Galatasaray'da bu hasletler bitmez. Bu gibi şeyler Galatasaray'ın yapısında var. Galatasaraylılar birbirinin ağabeyi ve kardeşidir. Atacağımız adımlar daha yere basan adımlar olacak. İlk adımlarımız mali portresini Galatasaray'ın daha sağlam çıkarmak ve kulübü daha yaşanabilir hale nasıl getireceğimizi saptamak olacaktır.
İcraatlarımız yapmadan çok söyleyen bir insan değilim. Bunları yağacağız diyorsak yapacağız. Yapmadığım sürece anlatmıyorum. Bunlar her dakika ve her şekilde paylaşılacak şeyler olmayabilir. Transferde kimi alacağımızı söylemek nasıl adetimiz değilse, borçlar konusunda da aynı şekilde... Galatasaray'ın menkul ve gayrımenkul değerlerini üst seviyeye çıkaracağız. Daha realist ve ekonomik ve savruk olmayan adımlar atacağız.


TT ARENA'NIN ÇATISI KAPANACAK MI?
TT Arena'da çatının kapanması ile ilgili Galatasaray'ın vermiş olduğu bir imza var. Geldiği zaman onu da yerine getireceğiz. Projeleri Galatasaray tarafından daha evvel hazırlanmış. Bunu da geldiğimizde yerine getireceğiz. Kurumsallaşma dediğimiz vakit bunu belli tariflerinin olması lazım. Efektif bir yönetim olması lazım. Burada yer alan insanların performanslarını doğru ortaya koymaları lazım. Mali bakımdan bakıyorsanız kurumu kar ediyor hale getirmeniz lazım. Sportif olarak en yukarıda mücadele edecek seviyede tutuyor olması gerekir. Kurumsallaşma bunları gerektiriyorsa bunları yapmanız gerekiyor, yaptıracağız.


"ÇİLEK SÖZÜ VERME ZAMANI DEĞİL"
Normal bir seçim süreci içinde talip olmadık. Galatasaray'ın içinde bir durum var. Biz hepimiz Galatasaraylıyız ve onu her zaman takip ediyoruz. Bir kriz anında ani bir, yeni bir durum anında nasıl bir program yapacağımızı oturup hazırladık. Bir takım şeylerin de güvencesindeyiz. Şimdi G.Saray'da çilek sözü verme zamanı değil. Gelmiş çilekleri doğru tutmak, hiç bir tanesinin çürüğe çıkmamasını temin etmek ve onları hep beraberce yemek.


"HİÇBİR G.SARAYLI ENDİŞE DUYMASIN"
Derwall'i getirirken ''Gel bizi şampiyon yap' demedim. Onu Türkiye'de futbolu düzenlemek, altyapısını hazırlamak ve Avrupa'daki futbol düşüncesini buraya adapte etmek istiyorum diye getirdim. Birçok şey onun gelmesiyle başladı. Futbolda Galatasaray'ın hiçbir zaman hak ettiği yerden aşağılarda bir yerde olacağını düşünmeyin. Hiçbir Galatasaraylı endişe duymasın. Oyuncuların performansının en yükseğini temin etmek bizim bilgimizin içinde vardır.
Hakikaten bizim yönetimi başka birileri tarafından hazırlanıyor olasıyla ilgili çok şey dinledim. Benim tabiatıma aykırı. herkesi dinlerim kendi bildiğimi yaparım. Arkadaşlarla beraber Galatasaray'ı bir yerlere getirebilir miyiz diye baktık. Bunu yapabileceğimize dair bir inanç gördük ve yola çıktık. Adnan diğer arkadaşlar gibi başkanlık yaptığım zamanında benim yönetimimdeydi. Dostum benim Adnan (Polat). Fikir teattisinde bulunuruz ama kimsenin gölgesi olmayız.


"ÜNAL AYSAL'IN DEĞİL G.SARAY'IN..."
Bizim düşüncemiz Ünal'ın değil Galatasaray'ın tablosudur. Onun dışında bir düşüncemiz yok. Ünal'ın neden devam etmemek istediğini bilmiyorum. Kendisine göre geçerli nedenleri vardır. Bizim talip olmamızın nedeni Galatasaray'da devamlılığı sağlamak ve Galatasaray'ı boşlukta bırakmamak. İşler gitseydi aday olacağımız zannetmiyorum.


"FATİH TERİM'N GÖNLÜ..."
Geçmişle ilgili konuşmayı çok fazla sevmiyorum. Bizim yarın yapacaklarımızı anlatmak için anlattığımız bu yerde laf başka yerlere kaymasın... Fatih'in gönlü Galatasaray'dadır. Onun gönlünü almak zor olmaz. Onun gönlü her zaman bizimledir. nbsp;


IŞIN ÇELEBİ: "DEVRİM YAPACAĞIZ"
Bizde hiyerarşi ve disiplin çok önemli. Bu stat çok emekle yapılmış bir stat. Zemin kayması olduğu tezi gerçekleşmediği anlaşıldı ve çok sağlam olduğu görüldü. 10-11 derece depreme dayanıklı. Almanlar'la rüzgar ve kar testleri yapıldı. O çatı imal edilebilir ama bunu gelecek sene konuşmak lazım, hazırlık yapmak lazım. Önce imalatı yapıp montajı dışarıdan yapmak lazım. Ek bir süre alabilir. Stadın çocuk hastalığı dönemi vardı, gerekli bakım onarım giderler harcanmadı. Onların da yapılması lazım. İzolasyon vs bir çok şey var... Mali ve finansal yapıyla ilgili çok ciddi bir kadro var. Biz bu problemi çözeriz. Nasıl başkan Derwall'i getirip bir devrim oluşturduysa bizim de mali açıdan bir devrim yapacağımızı söyleyebiliriz.


"YÖNETİMİMİZ 15 KİŞİ AMA..."
Birtakım şeyleri sermaye ile ilgili olduğu için ifade etme serbestisine sahip değiliz. Düşüncemizi yapılabilir hale geldikten sonra size anlatabilirim. Şampiyonluk inşallah kim olursa gelir. Galatasaray şampiyonluklara alışkın bir kulüp. Yönetimlerin görevi Galatasaray'ı şampiyon olacak seviyede tutmaktır. Bizim yönetimimiz 15 kişi, sadece yönetimle göreve devam etmek söz konusu değil. Galatasaray'da görev yapanlar var, onlarsız yola devam etmek olabilir mi?


SABRİ VE ALT YAPI...
Bir problem varsa, bunları çözmek, ve problemsiz Galatasaray oluşturmak için talip olduk. Benim bir endişem yok, çözeriz yapılacak bir şey varsa. Sabri'nin neden orada olduğunu resmen bilmiyorum. Bakmak lazım Sabri neden orada, nedenini bilirseniz yapılacakları da ona göre belirleriz.
Altyapıdan ne kadar çok oyuncu kazanmak imkanı bulursak, Galatasaray'ı hem manene hem de mali olarak kuvvetlendirmiş oluruz. Galatasaray'ın sokağa atılacak parası yok. SPORX

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...