Alkışlar Okan Buruk'a! Son 35 yılın en iyi galibiyet serisi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alkışlar Okan Buruk'a! Son 35 yılın en iyi galibiyet serisi...

Spor Haberleri

Okan Buruk, yan ve geri pası bitirdi, forma adaletini sağladı, rekabeti artırdı, kaliteyi hücum organizasyonlarında da sağladı ve başarı geldi.

Son 11 resmî maçını kazanan Galatasaray, 1988 yılında yakaladığı 13 maçlık galibiyet serisinin ardından 35 yıl sonra en iyi performansına ulaştı. Ligde liderliğini sürdüren Aslan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finale adını yazdırdı. Sarı kırmızılıların ligde yakalığı 8 maçlık serinin içinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir gibi zorlu sınavlar da vardı. Peki ligin ilk haftalarında sık sık eleştirilen, oynattığı futbol beğenilmeyen, hatta gönderileceği iddia edilen Okan Buruk, geçtiğimiz sezonu 13’üncü bitiren Cimbom’u nasıl tekrar zirveye çıkardı? 49 yaşındaki teknik adam göreve geldiğinde hep süre istediğini söyledi.

BAMBAŞKA ASLAN

Buruk ilk olarak geçmişten kalan kötü alışkanlıkları kırmaya çalıştı. Okan Hoca, her antrenmanda yaptırdığı çalışmalarla geri pas ve yan pas hastalığını çözmek için uğraştı. Kronikleşen gol yeme sorununa el attı, daha sonrasında hücum zafiyetlerine odaklandı. Son dönemde ise defansif ve ofansif duran top idmanlarıyla başka bir kronik problemin üstünden geldi. İsimlere değil, hak edene formayı verdi ve takım içi rekabeti artırdı. Boey, Yunus, Berkan gibi oyuncularını kazanma yoluna gitti. Bu sırada genç öğrencileriyle de yakından ilgilendi, olumlu dönüş aldığı Emin ve Baran ile sözleşme uzattırdı.

MERTENS YÜKSELİŞE GEÇTİ

Galatasaray, kupada çeyrek finale yükselirken sahada yıldızlaşan isim 35 yaşındaki Dries Mertens oldu. Alanya filelerini harika bir golle havalandıran Belçikalının formu her geçen gün yükseliyor. Mertens 21 maçta 4 gol, 3 asistlik bir performans yakaladı.

BAŞKAN: AYNEN DEVAM

Alanya’da takımı yalnız bırakmayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, teknik ekip ve oyunculara hitaben “Hepinizi tebrik ediyorum. Kolay değil 11 maç üst üste kazanmak. İnanıyorum ki geriye kalan maçlarda da bu performansı koruyup iki kulvarda da kupayı alacağız” dedi. YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...