Ali Göreç: 10 senede Türk tenisi füze gibi yukarı çıkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ali Göreç: 10 senede Türk tenisi füze gibi yukarı çıkıyor

SPOR Haberleri

Türk tenisinin duayen isimlerinden, Kadın Milli Takım Kaptanı ve Optimum Tenis Akademisi Direktörü Ali Göreç ile tenis üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türk tenisinin duayen isimlerinden, Kadın Milli Takım Kaptanı ve Optimum Tenis Akademisi Direktörü Ali Göreç ile tenis üzerine Spor Depor'un sorularını yanıtladı.

Türkiye'de tenisin gelişmesi ve yaygınlaşması için görüşlerni aktaran Göreç, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de 1920’lerden itibaren tenis oynanıyor. 1920-2013 arası hiçbir şey olmuyor, 10 senede Türk tenisi füze gibi yukarı çıkıyor… Neden?
Eurosport sayesinde…  Eurosport, onun arkasında da ATP ve WTA’nin dünya çapındaki başarılı pazarlamaları var. İnsanlar televizyonda göre göre özenmeye başladılar. Eurosport’ta nereyi açsan dünyanın en iyi oyuncularını izlemeye başladın. Bunla bağlantılı olarak WTA’nin 3 sene arka arkaya yıl sonu şampiyonaları geldi İstanbul’a. İnsanlar canlı canlı Serena’yı, Maria Sharapova’yı izlediler. Sonra Federer geldi..

Benim hayatımda da, teniste kalmamda en büyük rolü, İstanbul Enternasyonal Tenis Turnuvası oynamıştı. Şimdiki ismiyle TED Open. Türkiye tarihindeki en uzun devam eden spor müsabakası. 1970’de Celal Uluğ diye Federasyon’da görev yapan bir beyefendi vardı. Whisky markalarının Türkiye temsilcisi olarak İstanbul - Londra arasında mekik dokuyan bir insandı. Bu bey, İstanbul’a Enternasyonal Tenis Turnuvası için oyuncu getiriyordu. 1970’te, Federer kadar önemli bir ismi, 2 sene arka arkaya getirdi. Ilie Năstase diye efsanevi bir tenisçi. Biz onu canlı izledik, ona top topladık, çizgi hakemliği yaptık, antrenman yaptık. O bizim hayatımızı değiştirdi. O grubun içindeki herkes hala tenisle çok yakın ilişkide ve  Ali Yenilmez adındaki bir arkadaşımız ve ben profesyonel olarak tenisin içindeyiz hala.

Ali Göreç: 10 senede Türk tenisi füze gibi yukarı çıkıyor

'O ZAMANLAR MÜMKÜN DEĞİLDİ AMA SÜPER ATLERLER YAPABİLİRLER'

Bunun kuralı şu; normalde saha değişiminde aşağı yukarı 1 dakika kadar toplamda süreniz var. Bu süreyi kullanmayıp biriktirebilirsiniz dinlenmek için. Dünya rekoru kırmanın kuralı bu. Biz 3-4 saat arka arkaya hiç durmadan oynadık. Ondan sonra 20 dakikaları biriktirdik. Bunu biz Köln Spor Yüksekokulu ile birlikte yaptık. Onlar bizi buna hazırladılar. Uyku rejimi, meditasyon rejimi, kısa sürede power nap dedikleri şey. Bilimsel bir proje oldu. Teniste karbonhidratın daha fazla kullanıldığı, proteinin biraz daha az kullanıldığı, hangi enerji sistemleri tenis için ön planda, bunlar ortaya çıkmış oldu.

Bu şan şöhret için değildi de, Köln Yüksekokulu'na destekti. Rekoru, sonra 120 saate çıkardılar. ABD’li ikiz kardeş… Günahlarını almayayım ama, denediğim için söylüyorum, 120 saati normal şartlarda oynamak bir insan için mümkün değil. O zamanlar mümkün değildi belki şu an süper atletler yapabilirler… 5 gün hiç durmadan tenis oynamak diye bir şey normal şartlarda yok. Beslenmeni ayarlayamazsın, mümkün değil. O 20 dakikalarda ne ara uyuyacaksın. Bana inandırıcı gelmedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...