Alex aktif futbol hayatını böyle sonlandırdı

Alex aktif futbol hayatını böyle sonlandırdı

SPOR Haberleri

Futboldan bir yıldız daha kaydı. Sarı-lacivertli kulübü unutamadığını belirten Alex, "Bir gün F.Bahçe'ye teknik direktör olarak geri dönebilirim" dedi.

Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza 37 yaşında kariyerini noktaladı. Dün gece Coritiba-Bahia karşılaşmasıyla kramponlarını asan sambacı, Brezilya basınına yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:?"Brezilya'ya döndüğümde insanlar, 'Alex Türkiye'de kavga etti ve geldi' diyordu. Ama ben kimseyle kavga etmedim. Hoca ile tartıştım ve başkan benim ayrılmamı uygun gördü, hoca devam etti" açıklamasında bulunurken, "Bir gün teknik direktör olarak Fenerbahçe'ye dönebilirim" dedi. En iyi dönemini 1999'da Palmeiras'ta yaşadığını ifade eden Alex, "Eşimle bu statta tanıştım" derken Coritiba'yla olan ilişkisini aşk olarak niteledi. Fenerbahçe'nin de hayatında çok önemli ve özel bir yeri olduğunu vurgulayan Brezilyalı yıldız, "Türkler için neden kahraman oldum, neden heykelimi yaptılar bilmiyorum. Ben her zaman yaptığım gibi kendimi formasına giydiğim kulübe adadım. Sıra dışı bir şey yapmadım" şeklinde konuştu. nbsp;

Sınır dışı edildim!

Alex, Fenerbahçe'ye transfer oluşunu ise unutamadığını söyledi. Brezilyalı, "Havaalanında 2 bin insan beni bekliyordu. Gördüğüm en çılgın şeydi. Kendi kendime, ya damga vururum ya da ölürüm diye düşündüm" itirafında bulundu. "Ancak yaşanan en çılgın şey, İstanbul'dan ayrılığım" oldu diyen Alex, "Günlerce binlerce insan evime koştu, bahçemde yattı. Brezilya'ya dönmek için havaalanına geldiğimizde polis şefi 'Bir an önce git, bu insanlar sen gidince duracak' dedi. Uçak 19:40'ta ayrıldı, biz sınır dışı edilmiştik" yorumunu yaptı.
Alex aktif futbol hayatını böyle sonlandırdı
Arda'dan Alex'e: Saygım sonsuz nbsp;

Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan, Instagram hesabından Galatasaray'da forma giydiği sırada Alex'le birlikte aynı karede yer aldığı bir fotoğrafı paylaştı. Milli oyuncu ve "Çok büyük bir insan, çok büyük bir futbolcuydun. Sana karşı oynamaktan her zaman onur duydum. Saygım sonsuz. Ülkeme kattıkların için teşekkürler" ifadelerini kullandı.
Alex aktif futbol hayatını böyle sonlandırdı
F.BAHÇE'Yİ UNUTMADI

Alex de Souza son maçına eşi Daianne ve çocuklarıyla birlikte çıkarken sanki ilk maçıymış gibi heyecanlıydı. Daianne de Souza, eşi için özel olarak yaptırılan tişörtlerden giydi. Coritiba taraftarları, kulübe uzun yıllar hizmet eden tecrübeli futbolcunun jübilesine büyük ilgi gösterirken, "Alex" pankartları açtı. Maç öncesi saha ortasında düzenlenen törende Coritiba bayrağının yanı sıra, Fenerbahçe bayrağı dalgalandı. Kulüp yöneticileri saha ortasına kurulan standda Alex'e teşekkür konuşması yaptı ve plaket verdi. Sambacının oyundan çıkarken gözyaşlarını tutamadığı görüldü .



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...