Afrika'dan 3 kuruşa geldi, şimdi Fener'i sırtlıyor

Afrika'dan 3 kuruşa geldi, şimdi Fener'i sırtlıyor

SPOR Haberleri

Gaziantepspor maçında attığı gollerle Fenerbahçe'yi sırtlayan Emenike kısa sürede gösterdiği gelişim ile futbol dünyasının dikkatini çekiyor.

2009 yılının yaz aylarında Karabükspor'un o dönemki teknik direktörü Yücel İldiz tarafından sadece 50 bin Euro'luk bedel ile Cape Town'dan kiralanan Emenike o dönemki adıyla Bank Asya 1.Lig'e adeta damga vurmuştu. 2009-2010 sezonunda 28 maçta 16 gol atan Emenike için büyük sınav zamanı gelmişti.
nbsp;
SÜPER LİG'DE DE KENDİSİNİ İSPATLADI

Otoriteler tarafından bu performansı Süper Lig seviyesinde sergileyemeyeceği düşünülen Emenike bu eleştirilere sahada cevap verdi. 2010 - 2011 sezonunda Karabükspor ile 23 Süper Lig maçına çıkan Nijeryalı oyuncu 14 gol 4 asist yaparak ne kadar yetenekli bir golcü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Tabi ki bu performansı ile bir anda büyük takımların listesine giren Emenike'yi Fenerbahçe 9 Milyon Euro'luk bir bedel ile kadrosuna kattı.

Bu bonservis bedeli ile Emmanuel Emenike değerini 2 yıl içerisinde tam 30 kat arttırmayı başladı. Emenike için her şey yolunda giderken, 3 Temmuz süreci başladı ve sarı lacivertli formayı resmi olarak sırtına geçiremeden 10 Milyon Euro'luk bedelle Spartak Moskova'nın yolunu tuttu.

DEĞERİNİ KATLAMAYA DEVAM ETTİ

2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Rus ekibi ile 47 maçta 23 kez rakip fileleri havalandıran Emenike bu süreçte Nijerya Milli Takımı'ndaki yerini de sağlama almayı başardı. 2013-2014 başında golcü arayışına giren Fenerbahçe aylarca Cardozo ile uğraştıktan sonra transferin son döneminde Emenike'yi tam 14 Milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

Sezonun ilk haftalarında takıma uyum sağlamakta zorlanan Emenike performansıyla eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Özellike ödenen bonservis bedelinin altına ezilen Emenike ilk 7 haftada rakip fileleri havalandıramazken sadece 3 asist yapabildi. 8. hafta Erciyes deplasmanından oyuna 77.dakikada dahil olan Emenike 90+'larda attığı gol ile takımına kritik bir üç puan getirirken kendisinin de çıkışını hazırlamayı başarmıştı.

8. haftanın ardından 18 maçın 16'sında kendisine kadroda yer bulan Emenike bu maçlarda rakip fileleri 11 kez havalandırarak takımının zirvedeki yerini sağlama alan isimlerden oldu.

4 sezon içerisinde gösterdiği büyük gelişim ile Avrupa futbolunda dikkat çeken Afrikalılar arasına giren Emenike için önünde Dünya Kupası gibi harika bir fırsat var. Ülkesini son Afrika Kupası'nda zafere taşıyan isim olan Emenike, Brezilya'da Nijerya'nın en önemli silahı olarak sahada yer alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...