Advocaat, sakat olan RvP'yi yine millî takıma çağırdı

Düzenleyen:
Advocaat, sakat olan RvP'yi yine millî takıma çağırdı

SPOR Haberleri

Omuzundan sakatken gittiği millî takımda dizinden sakatlanıp dönen RvP bu haliyle yine davet aldı. Hollandalı sahaya çıkarsa tazminattan olacak F.Bahçe, FIFA’ya başvuracak

M.EMİN ULUÇ - Uçan Hollandalı’ unvanıyla transfer edilen Robin van Persie oturduğu yerden Fenerbahçe’nin başına bela olmaya devam ediyor. Adı attığı gollerle değil bitmek bilmez sakatlıklarıyla anılan RvP’nin bu haliyle millî takıma çağırılması Hollanda ile Fenerbahçe arasındaki tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Peki, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Dirk Advocaat’ın ısrarlı davetleriyle başlayan süreçte şu ana kadar neler oldu ve sonrasında neler yaşanabilir. Her şey, Kadıköy’deki Vardar maçında omzundan sakatlanan ve bu sebeple Gençlerbirliği deplasmanına götürülmeyen Robin van Persie’nin millî takıma çağırılmasıyla başladı. Fenerbahçe sağlık heyetinin en az 10 günlük tedavi gerekir uyarılarına kulak asmayan RvP soluğu Hollanda’da aldı. “Sakatlık umurumda değil, mutluyum” açıklamaları yapan golcü, Fransa karşısında 27 dakika oynadı ve dizinden sakatlandı.

Oynayabilecek mi?
Van Persie sakat omzunun üzerine düşmemek için dizine fazla yüklenmiş ve sakatlanmıştı. Ama farklı bir sakatlık olduğu için Fenerbahçe’nin FIFA’dan bir tazminat talebi söz konusu değildi. Sol iç yan ve çapraz başlarında kısmî yırtıklar olan RvP’nin 1 aydan fazla süre sahalardan uzak kalacağı ortaya çıktı ki, tek teselli RVP’nin sakatlığı boyunca parasının FIFA tarafından ödenecek olmasıydı. Ama kulübün açıklamasını “İznim ve onayım olmadan yapılmıştır” diyerek kınayan Hollandalı, sakatlığının 3 hafta süreceğini duyurdu. RvP, sakatlığı kesin olmasına rağmen Advocaat’ın davetini yine kabul etti. Belarus ve İsveç maçlarının geniş kadrolarına Janssen’le birlikte dahil edilen RvP eğer forma giyerse Fenerbahçe FIFA’dan alacağı ödemeden mahrum kalacak. RvP’nin sakatlığıyla ilgili raporları Hollanda’ya yollayacak olan sarı-lacivertliler, oyuncu sahaya çıkarsa haklarını aramak için Portakalları FIFA’ya şikâyet edecek.

RVP külliyen zarar
Bu sezon Fenerbahçe adına çıktığı 4 maçta gol ve asisti bulunmayan Van Persie, sakatlık sebebiyle son 3 maçta görev yapamadı. 4,9 milyon avro garanti ücret kazanan RvP, 28 günlük süre dolmadan sahalara dönerse Fenerbahçe, FIFA’dan alacağı paradan mahrum kalacak. Ancak RvP’nin sakatlığı Hollanda tarafından da tescillenirse aylık maaşı olan 408 bin avro Fener’in kasasında kalacak. 

Giuliano çok iddialı
Fenerbahçe’deki ilk golünü penaltıdan Alanya ağlarına yollayan Giuliano, Beşiktaş’ı da gözüne kestirdi. “Derbiler bir maçtan fazlasıdır” ifadesini kullanan sambacı, “Böyle maçları kazananın önü açılır. Galibiyeti istiyoruz. Umarım ben de gol atarım” dedi.

Skrtel’den bekleyiş
Kasığındaki sakatlık sebebiyle Alanya deplasmanına götürülmeyen Martin Skrtel’den kötü haber geldi. Ağrıları devam eden Slovak stoperin derbiyi de kaçırabileceği öğrenildi. Skrtrel’in durumu cuma akşamı yapılacak son idmanda kesinlik kazanacak.

Dirar’ın üzüntüsü 
Sakatlığı sebebiyle derbide forma giyemeyecek olan Nabil Dirar’ın morali bozuldu. “Böyle büyük maçlarda oynamak her futbolcunun hayalidir” diyen Faslı yıldız “Derbinin önemini biliyorum. Kendimi bu sınava hazırlıyordum. Çok üzgünüm” diye konuştu.

Ozan ideali buldu
Sezona 90.5 kiloyla başlayan Ozan Tufan sonunda formuna kavuştu. Ekstra çalışmalar ve özel diyetin neticesinde 84 kiloya düşen Ozan’ın ideal yağ oranına kavuştuğu belirtildi. Ozan karın, kasık ve bacak yağlarını eritmek için de özel çalışma yapıyor.
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...