Abdullah Avcı'dan kritik açıklamalar

/ Kaynak: CHA
Abdullah Avcı'dan kritik açıklamalar

SPOR Haberleri  / CHA

Abdullah Avcı, Andorra ve Romanya ile oynayacakları maçları hatırlatarak,önümüzde bir fırsat var ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. dedi.

A Milli Takım kafilesinin konakladığı otelde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Abdullah Avcı, yarın hazırlık maçında karşılaşacakları Gana'nın Afrika futbolunun önemli takımlarından biri olduğunu belirterek, "Andorra ve Romanya maçları öncesinde test olabilecek ciddi bir rakiple oynayacağız. Umarım iyi bir oyun ve alacağımız iyi skor bununla örtüşürse, eylül ayında oynayacağımız iki resmi maç öncesinde bize son derece moral olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. Oyuncu tercihlerinin sorulması üzerine genç hoca, milli takımın herkese açık olduğunu söyledi. Avcı, şu ana kadar 17 müsaba oynadıklarını dile getirerek, "Resmi maçlarda 25, hazırlık dönemlerinde ise 40 - 42 oyuncu kullandık. Ligde performansı artan oyuncuları, yaz kamplarında görme imkanı bulduk. Bunların içinde performansları artan oyuncularımızı da resmi müsabakalarda kullanmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yeni sezon öncesinde Spor Toto Süper Lig takımlarının performanslarını ve sezona hazır olup olmadıkları yönündeki soruya ise Abdullah Avcı, Süper Kupa finaliyle yeni sezonun başladığını aktararak, "Galatasaray'ı da Fenerbahçe'yi de performansından dolayı hem de fair-play ruhuna mücadele ettikleri için kutluyorum. Lig de önümüzdeki hafta başlayacaklar. İlerleyen haftalarda takımlar ritimlerini bularak, istenilen seviyeye geleceklerdir. Bütün takımlara başarılar diliyorum." cevabını verdi. 2014 Dünya Kupası'na katılma şanslarının azalması ve bu bağlamda milli takım teknik direktörlüğü için kamuoyunda çeşitli isimlerin dolaştığı ve şu anki federasyonla çalışmalarının ne yönde oluduğu şeklindeki bir soruya da genç hoca, şu karşılığı verdi: "Mehmet Ali Aydınlar döneminde göreve başladım. Yıldırım Demirören ve yönetimi de bana destek oluyor. Hiçbir olumsuz yaklaşımları olmadı. Türk futbolunun altyapısıyla ilgili neler yapabiliriz bununla ilgili projelerimizi yönetimle paylaşıyoruz ve onlar da destek olmaya çalışıyor." nbsp;

2014 Dünya Kupası için şanslarının az olduğunu kaydeden Avcı, "Ama futbolunu içinde her türlü sonuç vardır. Biz bu şansımızı sonuna kadar kullanacağız. Eylül ayı bunun için bir başlangıçtır. Biz bugün ligimizin yaş ortalaması 30 biz ise milli takımda 24,7 yaş ortalamasıyla oynuyoruz. Umarım bu oyuncularımız, bizle uluslararası tecrübeler kazanıp daha rahat müsabakalar oynayacaklardır." şeklinde konuştu. Milli takım teknik direktörlüğü için başka isimlerin geçmesiyle ilgili olarak Abdullah Avcı, "Bu çok normal futbol içinde olabilecek bir şey. Bundan sonra dönemlerde de aynı şeyler oldu. Saygıyla karşılıyorum. İşimize odaklı,uzun vadede nasıl çalışacımızı göre hareket ediyoruz." diye konuştu. Ay-yıldızlıların şanslarının az olmasının kendileri üzerinde bir baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya ise genç teknik adam, "Futbolun içinde olmak zaten bir baskı unsuru. Tabii ki baskı oluşturuyor; ama bu olumsuz anlamında değil. Oynayacağımız müsabakalarda en iyisini yapabilmek için 'bir 90 dakikada olmayacak gibi gözükse de' bir fırsat var önümüzde ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. " cevabını verdi. Öte yandan Bundesliga'da forma giyen Nuri Şahin'in milli takımdaki performansıyla ilgili de konuşan Avcı, "Nuri Şahin, Almanya'nın en önemli takımında banko oynuyor. Real Madrid'e transfer oldu. Tekrar kendi takımına döndü. Takım içinde çok önemli bir oyuncu. Türk futbolu ve Alman futbolu için de öyle. Performans kişilerin nasıl baktığıyla alakalıdır." ifadelerini kullandı.


SADECE ARDA TURAN DEĞİL, DİĞER FUTBOLCULAR DA YURT DIŞINDA OYNAMALI


Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın Türk takımlarıyla adının anılmasıyla igli de Abdullah Avcı, sadece Arda Turan'ın değil, diğer oyuncuların da uluslararası düzeyde oynamasının, ritim ve temposu yüksek liglerde oynamasının milli takımların oynadığı liglere yansıması adına son derece önemli olacağını dile getirdi. nbsp;Genç teknik adam, "Ben sadece Arda Turan değil, diğer futbolcularımızın da Avrupa'da oynamasından yanayım. Tabii ki oyunclar bu kararları kendileri verecektir." dedi. Türkiye'deki yabancı sınırlamasıyla ilgili de Avcı, önemli olanın sayılar değil, rekabeti arttırmak olduğunu ifade etti. A Milli Takım'ın genç stoperi Semih Kaya ise Gana ile oynayacakları maçın hazırlık maçı olmasına ramen önemli olduğunu belirterek, "Son dönemlerde Türk futbolu adına takım olarak iyi işler yapmadığımızı düşünüyoruz. Bunların nedenlerinden biri de bizim aha içi performansımız. Türk Milli Takımı'nın bizden önceki zamanlarda neler yaptığını herkes biliyor. Önümüzdeki müsabakalarda elimizden geldiğinin fazlasını yapacağız. Türk millieti bizim arkamızda olduğu sürece hedeflediğimiz yerlere ulaşacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.


SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...