A Millli Basketbol Takımı'ndan kötü başlangıç

/ Kaynak: AA
A Millli Basketbol Takımı'ndan kötü başlangıç

SPOR Haberleri  / AA

Akdeniz Oyunları'na hazırlanan Basketbol Milli Takımı, İtalya'da katıldığı Uluslararası Jesolo Turnuvası'ndaki ilk maçında, İtalya'ya 68-57 yenildi.

17. Akdeniz Oyunları'na hazırlanan Basketbol Milli Takımı, İtalya'da katıldığı Uluslararası Jesolo Turnuvası'ndaki ilk maçında, evsahibi İtalya'ya karşı ilk üç periyodu önde tamamlamasına karşın, son çeyrekte üstünlüğü rakibine kaptırınca maçı, 68-57 kaybetti. nbsp;Mücadelenin ilk çeyreğine 10-0'lık bir seriyle iyi bir başlangıç yapan Türkiye, bir ara İtalya'nın durumu 13-10'a getirmesine engel olmasa da hücumda ve savunmadaki etkili oyunuyla ilk çeyreği 22-14 önde kapattı. nbsp;İkinci çeyrekte de ay-yıldızlılar, İtalya karşısında hücumdaki etkisini daha da artırınca aradaki farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Türkiye, devre arasında soyunma odasına 37-20'lik skorla üstün bir şekilde gitti. nbsp;Karşılaşmanın 3. çeyreğine evsahibi İtalya hızlı başladı ve periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde 12-2'lik seri yaptı. Antrenör Tanjevic'in aldığı moladan sonra toparlanan ay-yıldızlılar, çeyreği 45-36 önde tamamladı. nbsp;Maçın son çeyreğinde ise hücumda basit hataları artan milli takım, İtalya'nın da oyunun kontrolünü ele almasıyla önce skorun eşitlenmesine engel olamadı ardından maçta geriye düştü. Karşılaşmanın son bölümünde, ay-yıldızlılar, hücumda dış atışlarda başarı kaydedemezken, Türkiye'nin faul hakkının dolması sebebiyle serbest atışlardan kolay sayılar bulan İtalya, maçı 68-57 kazandı. nbsp;Öte yandan, turnuvanın ilk maçında Yunanistan, Hırvatistan'ı 62-52'lik skorla yendi. Milli Takım turnuvadaki ikinci maçında, yarın akşam TSİ 19.15'te Yunanistan ile oynayacak. Evsahibi İtalya ise TSİ 21.30'da Hırvatistan ile karşılaşacak.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...