Ne umduk, ne bulduk! | A Milli Takımımız Hırvatistan'a kaybetti

- Güncelleme:
Ne umduk, ne bulduk! | A Milli Takımımız Hırvatistan'a kaybetti

Spor Haberleri

EURO 2024 elemeleri ikinci maçımıza baskılı başladık, ardı ardına goller kaçırdık. Hırvatistan ilk atağında Chelseali Kovacic’le öne geçti. Aynı oyuncu ikinci golüyle elimizi boş bıraktı. Kazanmamız hâlinde beş puan fark yapacağımız rakibimizin bir puan gerisine düştük.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda yer alan ve ilk maçında Ermenistan deplasmanından 2-1’lik galibiyetle ayrılan A Millî Futbol Takımı’mız, Bursa’da oynadığı maçta güçlü rakibi Hırvatistan’a 2-0 mağlup oldu. Kadrosunda Gvardiol, Kovacic, Modric, Brozovic, Pasalic ve Perisic gibi dünyaca ünlü futbolcuları barındıran rakibi karşısında maç boyunca istediklerini gerçekleştirmekte zorlanan Stefan Kuntz’un öğrencileri, 20 ve 45’te Chelsea’nin yıldızı Kovacic’ten gelen gollerle ilk yenilgisini aldı. 

TOPA SAHİP OLDULAR

Maça Ermenistan maçından farklı olarak dörtlü savunmayla çıkan ve geriden eksilen Ozan Kabak’ın yerine orta sahaya Dortmund’da çok iyi bir sezon geçiren Salih Özcan’ı ekleyen Kuntz, bu hamlesine rağmen Hırvatistan’ın topa daha fazla sahip olmasına engel olamadı. Brozovic-Modric-Kovacic üçlüsünün ayağından topu almakta zorlanan A Millî Takım, 20’de sağ kanattan gelişen atakta son vuruşu penaltı noktasının üzerinden yapan Kovacic’i durduramadı ve karşılaşmada gol perdesi açıldı: 1-0.

Ne umduk, ne bulduk! | A Milli Takımımız Hırvatistan'a kaybetti

TAKVİYELER YARAMADI

İlk yarıda duraklamaların son bölümü oynanırken 45+4’te bir kere daha sahneye çıkan Kovacic sağ çaprazdan çekilen ve kaleci Mert’ten seken topu iyi takip ederek devre arasına girerken takımını rahatlattı: 2-0. Maçın ikinci yarısında tempoyu düşüren rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan ay yıldızlı takımımızda 67’te tribünlerin büyük bir ilgiyle beklediği Arda Güler ile Barış Alper Yılmaz oyuna dahil oldu. Son bölümde Umut Nayir ve Cenk Tosun’u da alan Türkiye buna rağmen gol bulamadı.

RONALDO'MUZ, MESSİ'MİZ YOK!

Maçın ardından konuşan stoperimiz Çağlar Söyüncü alınan mağlubiyetin sebebini özetledi: Takım oyunu eksikliği... “Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Rakibimiz çok tecrübeli. Bir kere dünya ikincisi, bir defa da dünya üçüncüsü oldular. Haddimizi bilerek oynamak istedik” diyen Çağlar, “Ben ilk kez ‘Türk Duvarı’ çıktığında da söyledim. Sadece geri dörtlü defans yapmıyordu. Takım olarak iyi defans yapıyor ve gol yemiyorduk. Tekrar iyi oynadığımız günleri yakalayacağımıza inanıyoruz. Ronaldo’muz, Messi’miz yok. Biz birlikte daha güçlü oluyoruz. Ben, takımıma ve arkadaşlarıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...