A Milli Takım, Hollanda'ya bir ilki yaşatabilir

/ Kaynak: AA
A Milli Takım, Hollanda'ya bir ilki yaşatabilir

SPOR Haberleri  / AA

A Milli Takımımız namağlup lider Hollanda ile İstanbul'da tarihi bir maça çıkacak.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruplarda son maçlar Salı günü oynanacak.Toplam 9 grupta yapılacak 26 maç sonrası final biletini doğrudan alacak son 4 ekiple, play-off oynayacak 8 takım belli olacak.D Grubu'nda ikinci sırada bulunan Türkiye, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda namağlup grup lideri Hollanda önünde play-off'a kalma sınavı verecek.2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde son maçlar öncesi A Grubu'nda Belçika, B Grubu'nda İtalya, C Grubu'nda Almanya, D Grubu'nda Hollanda, E Grubu'nda da İsviçre liderliği ve gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek finallere doğrudan katılmayı garantiledi.Yarınki maçlar sonrasında 4 takım daha Brezilya biletini doğrudan alacak. F Grubu'nda Rusya ve Portekiz, G Grubu'nda Bosna Hersek ve Yunanistan, H Grubu'nda İngiltere ve Ukrayna, I Grubu'nda da İspanya ve Fransa, son maçlara matematiksel olarak liderlik umuduyla giriyor.
PLAY-OFF UMUDU OLANLAR
Yarınki müsabakalar sonrası gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takımdan 8'i play-off oynamaya hak kazanacak. En kötü grup ikincisi elenecek ve diğer grupların ikincileri Brezilya biletini play-off'tan almaya çalışacak.
A Grubu'nda Hırvatistan, C Grubu'nda da İsveç'in ikincilikleri matematiksel olarak kesin. D Grubu'nda Türkiye, Romanya ve Macaristan, E Grubu'nda İzlanda ve Slovenya'nın son maçlar öncesi ikincilik şansları bulunuyor. F Grubu'nda lider Rusya ile Portekiz, I Grubu'nda da lider İspanya ile Fransa arasında son maçlar öncesi üçer puan fark var. Bu nedenle çok büyük ihtimalle Portekiz ve Fransa gruplarını ikinci sırada tamamlayacak.
G Grubu'nda Bosna Hersek ile Yunanistan son maçlara aynı puanda girerken, H Grubu'nda ise lider İngiltere ile ikinci Ukrayna arasında sadece bir puan fark var.
B Grubu elemelerin en şanssız grubu. İtalya'nın liderliğinin garanti olduğu grupta ikincilik için matematiksel olarak Bulgaristan (13 puan), Danimarka (13 puan), Çek Cumhuriyeti (12 puan) ve Ermenistan'ın (12 puan) şansı bulunuyor. Ancak bu grubun ikincisi, elemelerde çok büyük ihtimalle "en kötü ikinci" olacağından, play-off oynama şansı yakalamayacak.
SON MAÇLARIN PROGRAMI
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruplarda son puan durumu ve yarının maç programı (TSİ) şöyle:
A Grubu
21.30 Sırbistan - Makedonya (Jagodina)
22.00 İskoçya - Hırvatistan (Glasgow)
22.00 Belçika - Galler (Brüksel)
B Grubu
21.15 Danimarka - Malta (Kopenhag)
21.15 Bulgaristan - Çek Cumhuriyeti (Sofya)
21.45 İtalya - Ermenistan (Napoli)
C Grubu
21.45 İrlanda Cumhuriyeti - Kazakistan (Dublin)
21.45 Faroe Adları - Avusturya (Torshavn)
21.45 İsveç - Almanya (Solna)
D Grubu
21.00 Türkiye - Hollanda (İstanbul)
21.00 Romanya - Estonya (Bükreş)
21.00 Macaristan - Andorra (Budapeşte)
E Grubu
19.00 Güney Kıbrıs - Arnavutluk (Lefkoşa)
21.00 Norveç - İzlanda (Oslo)
21.00 İsviçre - Slovenya (Bern)
F Grubu
20.00 Portekiz - Lüksemburg (Coimbra)
20.00 Azerbaycan - Rusya (Bakü)
21.00 İsrail - Kuzey İrlanda (Ramat Gan)
G Grubu
20.00 Litvanya - Bosna Hersek (Kaunas)
20.00 Yunanistan - Liechtenstein (Atina)
21.00 Letonya - Slovakya (Riga)
H Grubu
22.00 İngiltere - Polonya (Londra)
22.00 Karadağ - Moldova (Podgorica)
22.00 San Marino - Ukrayna (Serravalle)
I Grubu
22.00 İspanya - Gürcistan (Albacete) nbsp;
22.00 Fransa - Finlandiya (Paris)


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...