Altın çocuklar... A Milli Takım EURO 2024'ü garantiledi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Altın çocuklar... A Milli Takım EURO 2024'ü garantiledi

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sıkıntılı maçta Yunus’un jeneriklik golüyle öne geçtik... Letonya baskısında tehlikeler yaşadık... Tosun Paşa hepimizi rahatlattı... Sonra Kerem, ardından bir daha Cenk sahne aldı. Türkiye bayram yaptı. Üst üste üçüncü defa Avrupa Şampiyonası biletini aldık

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - EURO 2024 elemelerinde son olarak deplasmanda karşılaştığı yıldızlar topluluğu Hırvatistan’ı mağlup eden ve Almanya biletine 3 puan uzaklıkta olan A Millî Futbol Takımımız, Konya’da konuk ettiği Letonya’yı 4-0 yendi ve hem EURO 2004 için oynanan baraj karşılaşmasının rövanşını aldı hem de adını EURO 2024’e yazdırarak büyük bir başarıya imzasını attı. Her Letonya maçımız gibi zorlu geçen 90 dakikada gollerimiz ikinci yarıda geldi.

KİLİDİ YUNUS AÇTI

Maça daha iyi başlayan taraf olan Vincenzo Montella’nın öğrencileri, 21’de ceza sahasında yaşanan karambolde Yunus’un şutuyla golü bulsa da bu gol ofsayt sebebiyle iptal edildi. 36’da Abdülkerim’in kafa vuruşu direğe takılınca ilk 45 dakikadan gol çıkmadı. Maçın ikinci yarısında da baskılı futbolunu sürdüren Türkiye, Letonya’nın katı savunmasının kilidini Yunus’un 58’de ceza sahası içerisinden çıkardığı harika şutla kırdı: 1-0.

CENK FARKA TAŞIDI

Bu golün hemen ardından Letonya kısa süreli bir baskı kursa da önce Uğurcan ardından da direkler beraberliğin önüne geçti. Millî takımımızı rahatlatan gol 86’da Samet’in ortasında Cenk’in kafasıyla gelirken, günün başarılı isimlerinden Kerem 87’de tüm Türkiye’yi bir kez daha ayağa kaldırdı: 3-0. Maçta son sözü söyleyen isimse İsmail’in pasını iyi değerlendiren Cenk oldu ve Türkiye unutulmaz bir zafer gecesi yaşadı: 4-0.

BÜYÜK BİR MUTLULUK

90 dakikanın bitiş düdüğünün ardından A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Kaptan Hakan Çalhanoğlu ile tribünlere gitti. İtalyan çalıştırıcı, “Türkiye’nin hocası olmaktan gurur duyuyorum. Futbolcularımın hocası olmaktan da gururluyum. Bu büyük bir mutluluk. Almanya’ya gitmek de beni aşırı gururlandırıyor” derken, “EURO 2024’te en iyisini yapmak istiyoruz. Coşkulu, mutlu olacağız” sözlerini kullandı.

Altın çocuklar... A Milli Takım EURO 2024'ü garantiledi

KEREM: SABREDİN!

Futbolculardan Kerem Aktürkoğlu da, “Almanya’da güzel işler yapmak istiyoruz. Çok iyi bir jenerasyon var. İyi arkadaşlık var. Çok güzel şeyleri hak ediyoruz. Vincenzo Montella ile güzel bir hava var. Bizlere iyi birer futbolcu olduğumuzu hatırlattı” sözlerini kullanırken, “Ülkemiz sabretsin. Bu millî takım grubu çok güzel başarılar yakalayacak” açıklamasında bulundu.

ZENGİN PROTOKOL

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da karşılaşmayı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte tribünden izledi. Çok sayıda milletvekili de protokolde yerini alarak ay yıldızlı ekibimize destek oldu.

GÜÇLÜ RAKİPLER

A Millî Takım Almanya’da düzenlenecek finallerde kuraya şu an için birinci torbadan girecek. Fakat ekibimizin bir maçı kaldığı için ikinci torbaya düşme ihtimali yüksek. Bu durumda takımımızı ilk torbadan Almanya, Portekiz, Fransa, Belçika, İskoçya, İngiltere gibi güçlü rakipler bekleyecek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...