A Milli Takım Euro 2016 yolunda hedefine çok yaklaştı, 1 puan yetecek!

A Milli Takım Euro 2016 yolunda hedefine çok yaklaştı, 1 puan yetecek!

SPOR Haberleri

Salı günü Konya'da İzlanda'yla berabere kalsak bile play-off maçı oynayabileceğiz

A Milli Takım dün EURO 2016 elemelerinde son derece kritik bir virajı, olabilecek en avantajlı skorla döndü. Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda mağlup etmeyi başaran Fatih Terim'in talebeleri Hollanda'yla arasındaki iki puanlık farkı korumayı başardı. 15 puana yükselen milliler artık zaferin eşiğinde. Salı günü oynanacak olan İzlanda maçından alınacak bir puan bile Hollanda'nın evindeki Çek Cumhuriyeti önündeki sonuca bakmaksızın ay-yıldızlı ekibimizi play-off'a taşıyacak. Hollanda'yla ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan milliler Konya'daki rövanşı 3-0 gibi farklı skorla kazanmayı bilmişti. Böylece rakibine ikili averajda üstünlük sağlayan A Milli Takım grubu Hollanda'yla aynı puanda bitirse bile play-off hakkı kazanan takım olacak. 

2 yıl sonra kaybettiler

Hakem Martin Atkinson'ın bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde birbirlerine sarılan oyuncularımız, daha sonra tribünlere giderek taraftarları da selamladı. A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda mağlup ederek hem önemli bir başarıya imza attı hem de rakibinin evindeki yenilmezliğine son verdi. Çekler son olarak sahasında 2013 yılında Ermenistan'a 2-1 mağlup olmuştu. Bu arada milliler Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda ilk defa yenmeyi başardı.

Saldırı lanetlendi

Futbol Federasyonu ve Basketbol Federasyonu, Ankara'da yaşanan patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımladı. Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor kulüpleri de saldırıya tepki göstererek resmi sitelerinde “Terörü lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...