A Milli Basketbol Takımı İstanbul'a döndü

/ Kaynak: AA
A Milli Basketbol Takımı İstanbul'a döndü

SPOR Haberleri  / AA

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Belgrad Kupası'na katılan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, İstanbul'a döndü.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen turnuvada Slovenya ve Ukrayna ile mücadele eden ay-yıldızlılar, Belgrad'dan uçakla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova'nın da takıma katılmasıyla tam kadro olduklarını belirterek "Belgrad'da düzenlenen turnuvada Slovenya'ya yenildik, Ukrayna'yı mağlup ettik. Bence iki maçta da iyi bir oyun nbsp;sergiledik. Geçen turnuvaya göre oyuncular, biraz daha forma girmeye başladı.Önümüzde önemli bir Çek Cumhuriyeti maçı var. Ondan sonra da Spor Toto World Cup'ta Sırbistan ve Hırvatistan gibi rakiplerle karşılaşacağız. Bu turnuvayı da kazanıp Avrupa Şampiyonası'na moralli bir şekilde gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Erdenay, sakatlıkların kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Ender Arslan'ın topuğunda bir ciddi bir sakatlık var. Tedavisi sürüyor ama bu kendisini devamlı rahatsız ediyor. Ender, bizim için çok önemli bir oyuncu. nbsp;Hidayet'in kasığında, Ömer Onan'ın da dizinde bir sakatlığı bulunuyor ancak bunlar geçebilecek sakatlıklar. Bizi Ender'in durumu düşündürüyor. İnşallah sağlıklı olarak aramıza katılır. Bizi hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan daha çok oyuncuların sağlığı ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.


Gönlüm: "Maçlar yaparak bireysel olarak herkes forma girecek"


Milli Takım'ın deneyimli oyuncusu Kerem Gönlüm ise yavaş yavaş forma girmeye başladıklarını aktararak, "Bormio'daki yüklenmeden sonra Slovenya'daki turnuva bizim için çok iyi geçmemişti. Belgrad'daki maçlarda çok daha iyi mücadele ortaya koyduk. En azından savunma anlamında bazı şeyleri oturtmaya başladık. Hücumda biraz sıkıntılarımız oluyor ama maçlar yaparak bireysel olarak nbsp;herkes forma girecek" diye konuştu. Hazırlık maçlarından alınan sonuçların belirleyici olmadığını anlatan Gönlüm, bu maçların eksiklerin görülmesi için yapıldığını kaydederek, "Ersan ve Ömer aramıza geç katıldı. Onlar da forma girecektir. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bence hazırlık maçlarında alınan sonuçlar çok belirleyici olmaz. Dünya şampiyonasından önce de birçok maçı kaybetmiştik ama sonunda final oynadık" şeklinde konuştu. "12 Dev Adam", Belgrad Kupası'nda Slovenya'ya 55-54 yenildi, Ukrayna'yı ise 72-64 mağlup etti ve organizasyonu üçüncü tamamladı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...